Ernesto Moreno, nou director general de la ràdio i la tele valenciana

La Generalitat aprova un decret llei exprés per tornar a controlar la RTVV

Tercera jornada de protesta contra el tancament de Canal 9. / periodico

2
Es llegeix en minuts

Ernesto Moreno serà el nou director general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), en substitució de Rosa Vidal, que va dimitir ahir dimecres del seu càrrec amb la resta del seu equip, un dia després d'anunciar-se el tancament de la televisió i la ràdio públiques per part de la Generalitat. Moreno ocupava actualment la subdirecció de Gestió del controvertit projecte de CulturArts i, anteriorment, va ser director d'Administració del Palau de les Arts Reina Sofia de València. També va col·laborar en Teatres de la Generalitat.

Aquest fulminant nomenament ha estat possible gràcies al decret llei del Consell, aprovat aquest dijous, que l'habilita per designar provisionalment, sense passar per les Corts, els consellers vacants; en aquest cas, els quatre càrrecs del Partit Popular que van presentar la seva dimissió, entre ells, Vidal, la presidenta i irectora general. Els vocals del consell d'administració de la RTVV que no havien dimitit (proposats pels grups de l'oposició) han coincidit a titllar de "cacicada" aquest decret llei exprés del Govern que presideix el popular Alberto Fabra.

Moreno, considerat un especialista a 'netejar' empreses, va estar quatre anys al Palau de les Arts, càrrec del qual va va ser destituït l'agost del 2011 amb moltes crítiques per la seva gestió i molts problemes financers i laborals.

Pel que fa als nous consellers pel PP són Lluís Bertomeu, Vicente Burgos, José Serralde i Bartolomé Orozco, segons ha anunciat en una roda de premsa el vicepresident del Govern valencià, José Císcar.

Aquest fulminant nomenament ha estat possible gràcies al decret llei del Consell, aprovat aquest mateix matí, que l'habilita per designar provisionalment, sense passar per les Corts, als consellers vacants; en aquest cas, els quatre càrrecs del Partit Popular que ahir van presentar la seva dimissió, entre ells, Vidal, la presidenta i directora general. Els vocals del consell d'administració de la RTVV que no havien dimitit (proposats pels grups de l'oposició) han coincidit a qualificar de "cacicada" aquest decret llei exprés del Govern que presideix el popular Alberto Fabra.

Notícies relacionades

En declaracions a Europa Press, Rosa Solbes (PSPV) ha lamentat que el que s'ha construït "amb una aparença democràtica" a través del Parlament valencià, des del Govern autonòmic "s'ho carreguen d'una revolada". "Espero que ho paguin als tribunals o a les urnes", ha dit Solbes, que ha advertit que "ja no es tracta només dels treballadors, sinó del poble valencià", perquè estan "conculcant la democràcia".

Per la seva part, el representant de Compromís, Rafa Xambó, veu "discutible" el procés adoptat pel Consell, perquè "s'està saltant de forma autoritària una norma de les Corts". A més, ha acusat el Consell de "mentir" a l'afirmar que hi ha desgovern, perquè el consell d'administració el formen els que queden i "hi ha quòrum" per seguir endavant. Quant al vocal que va proposar EUPV, Manuel Jardí, ha apuntat que la modificació de l'estatut de RTVV té "des de la legalitat, aspectes que poden ser impugnables" i, fins i tot "poden incórrer en prevaricació". En aquest sentit, reconeix que "fa falta un administrador" per portar els assumptes corrents com el pagament de les despeses. Però, "nomenar el consell sense passar per les Corts és incórrer en el cop d'estat a RTVV".

Temes:

Canal 9