Dimiteix la directora general de RTVV per "falta de confiança" en el Consell

Rosa Vidal i tot el seu equip han renunciat en bloc després de 13 mesos i dos dies al capdavant de la societat pública

Rosa Vidal, en un acte a Madrid, el 31 d’octubre.

Rosa Vidal, en un acte a Madrid, el 31 d’octubre. / Juan Carlos Cárdenas (EFE)

2
Es llegeix en minuts

La directora general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), Rosa Vidal, ha dimitit aquest dimecres després de 13 mesos i dos dies al capdavant de la societat pública "per falta de confiança en el Consell "a qui acusa d'"haver faltat a la veritat" en el comunicat en què va anunciar la seva decisió de tancar l'entitat després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) que va declarar nul l'expedient de regulació d'ocupació.

La ja exdirectora general va accedir al càrrec el 4 d'octubre del 2012 només amb els vots a favor del PP. Tres dies abans, en la seva compareixença a la comissió de RTVV a les Corts, en què es va parlar del nou ens públic, va anunciar que hi hauria un model de "qualitat", amb "finançament mixt" i que seria "plural, democràtic i sostenible".

En aquella compareixença, els partits de l'oposició li van sol·licitar que paralitzés l'ERO que afectava 1.198 treballadors i també l'expedient sancionador a 50 treballadors iniciat per part de l'empresa per una protesta contra l'acomiadament col·lectiu.

Precisament l'ERO es va gestar en l'etapa final de José López Jaraba com a director general de RTVV, encara que finalment va ser Alejandro Reig, que va continuar a l'ens durant poques setmanes, el que va firmar l'execució de l'expedient de regulació d'ocupació. Aquest dimarts, Vidal, que va assegurar haver conegut la decisió del tancament per l'empresa, va comunicar als treballadors en assemblea que no pensava "pilotar" l'extinció de la societat.

En aquell moment, va demanar als treballadors de la ràdio i la televisió públiques valencianes que seguissin "al peu del canó" malgrat el tancament i va assegurar que havia comunicat als responsables de l'Executiu valencià que no comptarien amb ella en aquell procés. Així mateix, va acusar el Consell de "faltar a la veritat" en la comunicació pública de la notícia, una manifestació que ha reiterat aquest mateix dimecres.

ACOMIADAMENTS PER MAIL

Les primeres comunicacions d'acomiadaments a l'entitat van començar, via correu electrònic, el desembre del 2012. Els primers acomiadats van ser treballadors de Ràdio Nou. Posteriorment, al gener, va ser el torn dels treballadors de l'ens RTVV i, a partir de febrer, els de la televisió pública fins a finals d'agost quan va acabar d'executar-se l'ERO.

Durant el procés d'execució, Rosa Vidal va desafectar gairebé 200 treballadors de l'ERO per evitar que la televisió deixés d'emetre per falta de personal, sobretot, tècnic.

Notícies relacionades

La directora general va traslladar aquest dimarts als representants del Comitè d'Empresa la intenció del PP d'aprovar una modificació legislativa per via "d'urgència" per tancar l'entitat, que "anirà seguida d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) extintiu".

Així mateix, i malgrat que des dels sindicats se li ha demanat que continuï al capdavant de la televisió i la ràdio públiques per "encapçalar el procés de continuïtat", Vidal considerava "molt difícil" poder exercir aquesta labor d'interlocució i aquest dimecres ha presentat la seva dimissió amb el seu equip per "falta de confiança" en el Consell.

Temes:

Canal 9