Els treballadors de Canal 9 reconeixen en directe que es va silenciar l'accident de metro de València

"La cadena va tenir una actitud indigna per a una televisió pública, que hauria d'haver estat al costat dels seus ciutadans", denuncia una reportera

Els treballadors de Canal 9 reconeixen en directe que es va silenciar l’accident de metro de València. / periodico

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTÍNEZ / Barcelona

Des que dimarts a la tarda el Govern valencià va anunciar el tancament de Canal 9tancament de Canal 9 i els treballadors van prendre el control de la cadena (fins ara), les imatges que s'estan emetent li estan tornant la dignitat informativa perduda. Durant aquestes llargues hores per al Partit Popular, els periodistes de la cadena han reconegut i han denunciat nombroses vegades la manipulació imposada per la direcció, pronunciant amb noms i cognoms el que abans no existia. La música dels innombrables Ovidi Montllor o Al Tall es va poder sentir durant l'emissió, així com la 'Muixeranga', símbol musical de la Comunitat Valenciana.

Accident silenciat

Un dels fets que més s'ha retret al canal és el tractament (o el no tractament) informatiu de l'accident de metro de València, en què van morir 43 personesaccident de metro de València, i zero en van ser els responsables. Ara, els treballadors han reconegut en directe que haurien d'haver estat al seu costat. "La intenció dels professionals d'aquesta casa sempre ha sigut la d'explicar-los les coses que passen. Totes les coses que passen. Però això, des dels despatxos,  no sempre ens ho han deixat fer", explicava la presentadora del programa. 

"Els micròfons i les càmeres de Canal 9 van ser els primers que van arribar aquí i van captar tot el que estava passant. El problema va venir després. Les conseqüències, les veus que es van silenciar, la investigació d'un accident i també el rerefons polític que hem hagut de llegir en altres mitjans", lamenta la reportera Amparo Fernández. En la mateixa línia, afegeix que "Canal 9 va tenir una actitud indigna per a una televisió pública, que hauria d'haver estat al costat dels seus ciutadans". 

Ordres des de la Generalitat

Notícies relacionades

"Les ordres per silenciar aquelles veus, per no entrar en la investigació, per fer callar moltes coses, van sortir del despatx del Palau de la Generalitat, el mateix despatx que va donar una altra ordre: la de retirar aquests micròfons, aquestes càmeres i no poder mantenir-los a vostès informats del que està passant", denunciava.

 

Temes:

Canal 9