Anar al contingut

La CCMA tanca el canal juvenil 3XL per estalviar

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals decideix fusionar el Super3 amb El 33 en la seva franja matinal i de tarda

iCat deixa d'emetre en FM i passa a fer-ho només per internet

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha decidit avui tancar el canal juvenil 3XL per raons econòmiques i fusionar parcialment l'infantil Super3 amb El 33 a les franges de matí i tarda. Segons una nota de la corporació, l'estalvi serà de 12,4 milions d'euros.

La decisió de la CCMA es va prendre ahir a proposta del seu president, Brauli Duart, i té com a objectiu "millorar els continguts dels seus canals de distribució", segons la nota. Aquesta reordenació de canals, que es posarà en marxa l'1 d'octubre, suposa adequar l'oferta temàtica als horaris i les vies de més consum, "optimitzant els recursos de Televisió de Catalunya (TVC) i de Catalunya Ràdio, en un context de contenció pressupostària, per garantir el manteniment de l'alt nivell de competitivitat dels mitjans de la CCMA".

Amb aquesta nova oferta, Esport 3 s'incorporarà al primer múltiplex de TVC i es podrà veure millor a tot Catalunya. L'oferta generalista de TV-3, la informativa del 3/24 i la d'alta definició (HD) es mantenen sense variació. En canvi, la programació infantil del Super3 i la cultural present a El 33 conviuran en un mateix canal, "de forma adequada als horaris de consum de cadascun dels continguts": el Super3 mantindrà la franja horària de 6.00 a 21.30 i El 33, de 21.30 a 6.00 hores.

iCat evoluciona cap a un projecte multicanal musical i creatiu

Pel que fa al grup d'emissores de Catalunya Ràdio, iCat passarà a convertir-se en una emissora multicanal, que deixarà d'emetre's per FM a partir de l'1 d'octubre i passarà a sentir-se a través d'internet, amb aplicacions per a la web, telèfons intel·ligents i tauletes.

Alguns continguts d'iCat es podran seguir escoltant per FM a través de Catalunya Ràdio i Catalunya Música. A Catalunya Ràdio, el programa 'Delicatessen', per exemple, ja té una edició especial de dues hores els dissabtes a la nit, i 'Generació digital' inclou alguns dels continguts més destacats del canal i l'agenda iCat el cap de setmana. Per un altre costat, Catalunya Música integrarà els programes dedicats al jazz.

0 Comentaris
cargando