Anar al contingut

CONSEQÜÈNCIES DE LA CRISI

Canal Català anuncia que tancarà els pròxims dies

La notícia s'ha donat durant el programa de debat 'Catalunya opina'

La televisió local de TDT Canal Català ha anunciat aquesta tarda el seu imminent tancament. La notícia l'ha confirmat el periodista Carlos Fuentes durant l'emissió del programa que ell mateix presenta en aquesta televisió, el debat diari Catalunya opina. A l'inici de l'espai, Fuentes ha donat la notícia i ha explicat que s'ha reunit amb el conseller delegat d'aquesta televisió, Nicola Pedrazzoli, que li ha confirmat la fi de les emissions els pròxims dies i li ha demanat que ho fes públic durant l'emissió del seu programa.

La notícia del tancament ha sorprès els convidats en el debat -entre ells, l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i l'exdiputat d'ERC Joan Ridao-, que no tenien idea d'aquesta decisió. L'alcalde popular s'ha ofert per intentar ajudar, i Fuentes li ha respost que la culpa d'aquest final l'ha de parlar "amb el PSC i el Grup Godó".

Encara que el tancament de Canal Català sembla irremeiable, no per això deixarà d'emetre. És a dir, fonts del sector han confirmat que existeixen moltes possibilitats que Canal Català sigui absorbit aviat per una cadena de televisions locals, Metropolitan TV, que emetria a Catalunya a través de l'actual freqüència de Canal Català. De fet, Metropolitan TV i Canal Català pertanyen a la mateixa empresa (Smile Advertising), i el mateix Carlos Fuentes ha realitzat programes de debats per a aquesta cadena de televisions locals, que té freqüències a Madrid i a les comunitats de València (tres canals) i Andalusia (sis canals més).

Canal Català TV va néixer oficialment la Diada de l'11 de setembre del 2005, quan 13 canals locals privats i independents catalans es van unir per rebaixar costos i ampliar la cobertura. Actualment, els principals programes d'aquest canal són Catalunya opina, Opina amb Josep Puigbó, Per a llogar-hi cadires i Objetivo Aída, de la controvertida Aída Nízar. També va arribar a acords amb Tele 5 per reemetre sèries, com Siete vidas o Escenas de matrimonio.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.