ENTREVISTA AMB L'Autor d'historietes

Robert Kirkman: «Els nous zombis seran encara millors»

L'autor de la historieta, tot un èxit a la tele, està entusiasmat amb la segona temporada, que Fox estrenarà a l'octubre

«Els nous zombis seran encara millors»_MEDIA_1

«Els nous zombis seran encara millors»_MEDIA_1 / AMC / FOX

2
Es llegeix en minuts
ROBERTO GIL
BARCELONA

El 6 de juny passat va començar als Estats Units el rodatge de la segona entrega deThe walking dead,la sèrie d'estil apocalíptic que s'ha convertit en un dels grans èxits des de principi d'any a tot el món. També a Espanya, on la van emetre Fox i La Sexta. Composta per 13 episodis, aquesta nova entrega manté el mateix equip tècnic i artístic i, igual que a la primera temporada, seguirà la línia marcada pels còmics homònims, escrits pel guionista Robert Kirkman, que segueix molt de prop el rodatge.

-¿Què li sembla el que el maquillador Greg Nicotero està preparant per als zombis de la segona temporada?

-Ho he vist i puc dir que s'ha superat. Els zombis d'aquesta segona entrega deThe walking deadsón encara millors. Crec que apareixeran més historietes sobre zombis gràcies a la influència de les creacions d'en Greg.

-¿Quins altres canvis hi ha a la sèrie en aquesta nova etapa?

-La primera temporada s'enfocava sobretot a Atlanta, en la desolació de la ciutat i en com tot això afectava altres ciutats. Va ser increïble des del punt de vista de les imatges, ja que ens va permetre recrear aquests escenaris d'una forma molt real. Ara, per no repetir-nos, ens endinsarem més al bosc. Per això, en aquesta nova temporada veurem més carreteres comarcals i moltes seqüències rodades a camp obert, per demostrar com en pot ser de dura la situació dels protagonistes si estan lluny d'un centre urbà.

-¿S'incorporaran nous personatges a la trama?

-Vam intentar que Charlie Sheen pogués fer diversos papers, però no va funcionar (riu). Realment, no ho sé pas.

-A la primera temporada es va negar a disfressar-se de zombi i intervenir a la sèrie. ¿Ha canviat d'opinió?

-No he canviat d'opinió. És una mania que tinc. No m'agrada reconèixer la gent alscameos. Em semblen bé quan és un col·lega meu qui s'ha caracteritzat com un zombi, però jo he fet molta promoció de la sèrie i no vull que els espectadors diguin: «¡Aquest és el paio que apareixia a internet! ¿Què hi fa, aquí?» Tinc la sensació que estaria més encarcarat que un pal i que arruïnaria la seqüència. A més a més, crec que no podria resistir la temptació de moure'm per totes bandes. I ningú no vol veure un zombi movent-se d'aquesta manera...

-¿I s'ha plantejat la idea de dirigir un dels episodis d'aquesta segona temporada?

-No, no, no. Això és ridícul. No ho faré fins a la tercera temporada (riu). De debò, això de dirigir és realment difícil i jo estic bastant orgullós de guanyar-me la vida fent coses que no són gaire complicades… Així que no vull haver de començar a treballar ara… No em sembla gaire intel·ligent.

Notícies relacionades

-¿Pot avançar alguna peculiaritat que destacarà en aquesta nova temporada?

-Bé, encara no hi ha gaires coses que pugui dir, i no vull posar-me en embolics revelant alguna cosa … Sí que puc explicar que serà divertit veure com li sorgeix a en Glenn (l'actor Steven Yeun) una possible història d'amor. Aquest personatge va ser un dels clars favorits del públic la primera temporada, així que, ¿per què no crear una mica d'atmosfera romàntica al seu voltant?