Secció recomanada per

Xarxes socials

El Regne Unit podria multar TikTok amb 30 milions per no protegir les dades de menors

Va poder infringir la llei de protecció de dades del Regne Unit entre el maig del 2018 i el juliol del 2020

El Regne Unit podria multar TikTok amb 30 milions per no protegir les dades de menors

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La plataforma xinesa TikTok afronta una possible multa d’uns 30 milions d’euros (27 milions de lliures) al Regne Unit si es confirma que va vulnerar la llei britànica de protecció de dades al recollir informació sobre els seus usuaris menors d’edat, va informar aquest dilluns el regulador britànic del sector.

L’Oficina del Comissionat de la Informació (ICO, en anglès) revela en un comunicat que ha escrit una carta informant de les seves sospites sobre Tiktok Inc i Tiktok Information Technologies Limited i que esperarà a obtenir-ne una resposta abans d’arribar a conclusions definitives.

Segons la seva investigació inicial, TikTok va poder infringir la llei de protecció de dades del Regne Unit entre el maig del 2018 i el juliol del 2020.

Això seria per processar les dades de nens menors de 13 anys sense el consentiment apropiat dels pares; no proporcionar una informació adequada als usuaris, concisa, transparent i de fàcil comprensió, i per processar «dades de categoria especial» (com l’origen ètnic, les opinions polítiques, les creences religioses...) sense fonament legal per fer-ho.

«Les empreses que brinden serveis digitals tenen el deure legal d’aplicar aquest tipus de proteccions, però la nostra opinió provisional és que TikTok no va complir amb aquest requisit», afirma en la nota el comissionat britànic, John Edwards.

Notícies relacionades

Edwards afegeix que actualment l’Oficina, que depèn del Ministeri de Cultura, investiga sis proveïdors més dels quals sospita que tampoc s’han pres «amb prou serietat» les seves responsabilitats de vetllar per la seguretat dels menors.

D’acord amb la normativa britànica, les empreses que infringeixen les lleis de protecció de dades del Regne Unit poden rebre multes de fins a 17,5 milions de lliures (uns 20 milions d’euros, al canvi d’avui) o de l’equivalent al 4% de la seva facturació anual global, la quantitat que sigui més alta.