Secció recomanada per

Telefonia

Orange i MásMóvil anuncien la seva fusió i es converteixen en l’operador amb més clients a Espanya

  • L’empresa resultant tindrà un valor de 18.600 milions d’euros i 20 milions de clients

  • Fins a l’aval de competència totes dues companyies continuaran operant independentment

Orange i MásMóvil anuncien la seva fusió i es converteixen en l’operador amb més clients a Espanya

REUTERS / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gegant francès de telecomunicacions Orange i el seu competidor espanyol MásMóvil han anunciat aquest dissabte un acord per fusionar les seves operacions al 50% a Espanya i crear d’aquesta manera l’operador de telefonia mòbil líder en clients al país, amb uns 20 milions de xarxa mòbil i al voltant d’1,5 milions de clients de televisió. Segons han informat totes dues companyies en un comunicat, l’empresa resultant tindrà un valor de 18.600 milions d’euros i no inclourà Totem, encarregada de la infraestructura d’Orange, ni MásMóvil Portugal.

L’acord en ferm assolit arriba després d’unes intenses negociacions que van arrencar al març i s’han prologant durant els últims mesos. Les converses, finalment, han culminat amb un ‘joint venture’ (projecte conjunt) que hauria d’estar finalitzat «a tot estirar al segon semestre del 2023», tot i que encara està subjecte a rebre l’aprovació de les autoritats competents. Estarà integrat per les companyies Orange i Llorca JVCo –matriu britànica de MásMóvil– al 50% cada una i amb els mateixos drets. El valor d’Orange per a l’operació s’ha fixat en 7.800 milions d’euros i el de MásMóvil, que inclou Euskaltel, en 10.900 milions.

Aquesta fusió permetrà a la nova entitat competir amb Telefónica, una de les principals companyies de telecomunicacions a Espanya. A més, Orange i MásMóvil preveuen accelerar inversions en fibra òptica per arribar a les cases (coneguda com a FTTH) i en 5G segura, alhora que s’assegura el futur de la competència en infraestructures de telecomunicacions a Espanya «en benefici dels consumidors i de les empreses».

Mirar cap al futur

Notícies relacionades

«La creació d’aquesta nova empresa és d’una importància fonamental per al grup» que serà «més fort al mercat espanyol», ha remarcat la directora general d’Orange, Christel Heydemann, citada en el comunicat. En aquesta línia, reivindiquen que la societat conjunta permetrà la construcció d’un «operador sòlid», amb capacitat d’invertir en infraestructures, tecnologia i talent a nivell mundial, ha afegit el director general de MásMóvil, Meinrad Spenger. «Anticipem que aquesta operació fomentarà la competència, la digitalització i la innovació al mercat espanyol», ha recalcat.

S’espera tancar la fusió durant la segona meitat d’aquest any, però ara serà necessari l’aval de les autoritats de la competència. Fins aquell moment, Orange i MásMóvil continuaran operant de manera independent. L’acord, a més, autoritza cada un a entrar a la Borsa sota certes condicions, cosa que deixa preveure una opció de compra que permeti a Orange prendre el control de la nova entitat. L’operació s’emmarca en un context en el qual diversos líders d’operadors europeus han demanat la consolidació del mercat al continent per reduir la competència i augmentar la seva rendibilitat.

Temes:

Orange