Secció recomanada per

Problemes d’Alphabet

Google té una caiguda mundial i la vida digital es frena durant gairebé una hora

  • Els problemes d’Alphabet s’han traslladat a àmbits laborals a tot el planeta
2
Es llegeix en minuts

Els serveis de Gmail, Youtube, Google Drive i altres serveis d’Alphabet han tingut aquest dilluns una caiguda que ha deixat sense servei milions de persones a tot el món durant gairebé una hora. El buscador, en canvi, sí que ha estat operatiu tota l’estona. Google està investigant què ha passat.

Després de les interrupcions, la firma ha anunciat que els seus serveis tornen a funcionar amb normalitat. «¡Estem de nou en funcionament!», han tuitejat. Tot i que la caiguda ha sigut global, Europa ha registrat una incidència major, sobretot Espanya, Portugal, el Regne Unit, Polònia i Grècia.

Segons el portal DownDetector, els problemes a Youtube s’han començat a notar cap a les 12:30 hores, amb fallades en l’inici de sessió, en l’accés a la web i en la reproducció de vídeos. Els usuaris també han començat a experimentar, a la mateixa hora, problemes d’accés a Gmail i Drive.

Les interrupcions en determinades aplicacions de Google no són infreqüents, però aquesta ha afectat tots els seus serveis, inclosos les trucades de Google Hangouts, els Google Chats i la videoconferència Google Meet, productes que la gent ha utilitzat molt durant la pandèmia de Covid-19.

Vida i treball en suspens

La gran implantació dels productes de Google ha provocat que aquesta fallada hagi afectat moltes empreses de tot el món. Des d’universitats a firmes financeres o mitjans de comunicació. També el joc Pokémon GO ha patit interrupcions perquè depèn del sistema de mapes de Google.

Notícies relacionades

Google, en el seu Workspace Status Dashboard, un plafó en el qual monitora l’estat dels seus productes, ha anat avisant que cada un dels problemes «hauria d’estar resolt per a la majoria dels usuaris afectats». L’empresa, amb seu a Mountain View (Califòrnia), ha anat repetint aquest mateix missatge per a tots els productes afectats: el seu correu Gmail, el popular portal de vídeos d’internet Youtube, el servei d’allotjament d’arxius Google Drive i la plataforma que utilitzen les classes per a l’ensenyament per internet, Google Classroom.

L’agost passat alguns dels serveis d’aquest cercador, com Gmail o Drive, també van tenir caigudes intermitents a nivell mundial. Des que s’ha conegut la caiguda dels serveis de Google, les xarxes socials, entre elles Twitter, s’han inundat de comentaris relatant les fallades però també amb missatges d’humor i mems.

Temes:

Google