Secció recomanada per

WhatsApp accedirà als missatges d'un xat si un usuari ho denuncia

La funció, disponible per a diàlegs de dues persones o de grup, permet que l'empresa tingui una còpia del contingut de les converses

zentauroepp55772294 in this photo illustration taken on november 6  2020  a user201113193413

zentauroepp55772294 in this photo illustration taken on november 6 2020 a user201113193413 / INDRANIL MUKHERJEE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

WhatsApp ha introduït de forma limitada una funció que permet que la companyia accedeixi als missatges d’una conversa entre usuaris o d’un grup si un denuncia un altre contacte.

Fins ara, quan un usuari en denunciava un altre a WhatsApp, l’aplicació elaborava un informe tenint en compte factors com si el número de telèfon és nou o ja ha rebut denúncies, però no podia accedir a les converses encriptades de punta a punta.

Verificar les denúncies

En la nova actualització per a mòbils amb sistema Android (la versió 2.20.206.3) ha introduït la possibilitat de verificar les denúncies dels usuaris accedint a una còpia de part del contingut dels xats, com informa WABetaInfo, pàgina especialitzada en WhatsApp.

L’aplicació no accedeix per si sola al contingut dels missatges, sinó que són els usuaris els que han d’autoritzar l’accés a una còpia dels missatges recents quan denuncien una altra persona.

La característica és present tant per als xats entre dues persones com entre grups i per a la versió d’empreses WhatsApp Business.

Notícies relacionades

Quan l’usuari tria l’opció de «reportar», WhatsApp mostra una finestra de confirmació en què informa que accedirà «als missatges més recents» d’aquesta persona si es tira endavant amb la denúncia. També dona l’opció de bloquejar el contacte denunciat i eliminar els seus missatges del xat, com ja passava actualment.

Només per a Android

La funció està present únicament en l’última versió beta –usuaris que proven les noves versions i funcions d’una ‘app’ i informa de possibles fallades abans que surtin al mercat– de l’aplicació per a Android i estarà disponible per als usuaris beta d’iOS en les pròximes setmanes.