Secció recomanada per

INICIATIVES

Apple clausura el seu Entrepreneur Camp, dirigit a emprenedores

La següent ronda d'aquesta iniciativa se celebrarà del 28 de gener al 5 de febrer de l'any 2020

apple

apple

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Apple ha clausurat avui el primer any de l’Apple Entrepreneur Camp  després de la quarta ronda del 2019. Està orientat a empreses fundades i dirigides per dones, i té per objectiu ajudar les emprenedores a treballar en la pròxima generació d’apps.

La iniciativa ofereix un laboratori de tecnologia pràctica i orientació individual sobre codi per part d’expertes i enginyeres de la companyia de la poma, així com tutories i altres recomanacions. Una vegada que finalitza el laboratori, les participants accedeixen a recolzament continu i passen a formar part de la comunitat d’antigues alumnes.

Recerca de finançament

Dones executives i els seus equips, de fins a 42 diferents empreses, han participat en les rondes trimestrals, treballant en aspectes de: desenvolupament d’apps, disseny, avanços en aprenentatge automàtic i realitat augmentada, entre d’altres.  

El balanç d’aquesta iniciativa és molt positiu, segons l’opinió d’Esther Hare, directora sènior de Màrqueting Mundial de Desenvolupadors d’Apple i patrocinadora executiva de Women@Apple: «Ens encanta que dones en llocs de lideratge ens diguin que la seva experiència a l’Entrepreneur Camp les ha ajudat a millorar les seves ‘apps’ i els ha donat la confiança i les eines necessàries per crear noves connexions, formar xarxes de recolzament i obtenir més finançament. I això és només el principi».

Enginy i creativitat femenina

Les germanes Jhanvi i Ketaki Shriram, participants de la segona ronda de l’Apple Entrepreneur Camp, són les fundadores i creadores de Krikey, una app de realitat augmentada que uneix els mons natural i digital per transmetre una empatia que ajuda les persones a sentir-se més pròximes a la naturalesa. Han participat a l’Apple Entrepreneur Camp per obtenir assessorament d’Apple i d’altres empreses participants. Per a Jhanvi Shriram, consellera delegada de Krikey: «En moltes ocasions, les dones hem de provar constantment la nostra vàlua i explicar els nostres assoliments encara que tinguem un màster o un doctorat. L’Apple Entrepreneur Camp és un lloc en el qual rebem recolzament i es reconeix el nostre potencial».

Durant la ronda van desenvolupar ‘Gorillas!’, un joc multijugador de realitat augmentada que transporta els jugadors a la selva de Rwanda amb una família de goril·les de la muntanya. Creat amb la col·laboració de The Ellen Fund, ‘Gorillas!’ té per objectiu divertir i alhora generar empatia i conscienciar sobre la conservació de l’espècie. Krikey es va desenvolupar utilitzant les eines i capacitats d’ARKit i Metal, que van permetre crear hàbitats i ecosistemes envolupants. 

Participants

Notícies relacionades

Fins ara, a l’Apple Entrepreneur Camp han participat 100 emprenedores de 13 països. La següent ronda serà del 28 de gener al 5 de febrer de l’any 2020. El termini d’inscripció està obert fins al 15 de novembre.

 

Temes:

Apple +Digital