Secció recomanada per

INNOVACIONS EN 'SMARTPHONES'

Així és el G8 ThinQ Smart Green d'LG, el mòbil que s'utilitza sense tocar-lo

El terminal està disponible a partir d'aquest 1 de juliol des de 699 euros, tot i que en alguna operadora es podrà adquirir per 600 euros

Integra la càmera Z (ToF) que és capaç de reconèixer el patró de les venes de la mà mitjançant un sistema d'identificació biomètrica

lg-g8-thinq

lg-g8-thinq

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de la seva presentació en l’última edició del MWC de Barcelona, la companyia LG ha anunciat la disponibilitat al nostre mercat, a partir d’aquest 1 de juliol, de l’smartphone  LG G8 ThinQ Smart Green a un preu de 699 euros, tot i que també s’ha pogut saber que es podrà comprar a través d’alguna operadora a uns 100 euros menys, com a promoció.

El dispositiu té alguns elements diferencials molt importants que permeten comprovar que la relació qualitat-preu és excel·lent. Entre els més significatius es troba la revolucionària càmera Z (ToF), integrada al frontal del terminal que funciona a través de sensors infrarojos i és capaç de reconèixer el patró únic de les venes de la mà mitjançant Hand ID, un sistema d’identificació biomètrica.

El nou dispositiu es configura com l’últim flagship de la sèrie G, i segons fonts de la mateixa firma: arriba ‘amb el compromís d’oferir a l’usuari avançades funcionalitats en càmera i àudio per obtenir una experiència multimèdia totalment immersiva (pantalla FEU OLOR FullVision de 6,21”, so estèreo i DTS-X-3D i Penta Càmera Pro).

Un altre important diferencial és el control Air Motion que fa possible realitzar algunes funcions de l’equip sense tocar-lo.

Seguretat

La càmera Z del G8S amb el seu sensor ToF emet un raig infraroig sobre el palmell de la mà i, en funció de com l’hemoglobina de la sang (diferent en cada persona) absorbeix aquesta llum, crea un patró d’identificació que el telèfon emmagatzema i encripta per a l’autentificació biomètrica. Aquesta tecnologia es pot utilitzar sota la llum solar directa i en entorns foscos.

Aquest sensor aporta més seguretat al dispositiu a l’obtenir un reconeixement facial 3D en temps real, fins i tot en situacions de baixa lluminositat. A aquests dos patrons, se li afegeix un lector d’empremta dactilar, que ofereix a l’usuari un desbloqueig múltiple (Multi ID) i amb alts nivells de seguretat.

Sistema de càmeres

A la càmera Z se li sumen quatre cambres més, una de més frontal i tres de principals a la part posterior, una configuració que el converteix en un dels pocs smartphones amb cinc càmeres professionals i amb intel·ligència artificial integrada disponible al mercat.

El sistema permet gravació de vídeo amb resolució 4K i efecte Bokeh per obtenir fotografies i vídeos realistes. La seva càmera frontal aconsegueix ‘selfies’ impactants en 3D a l’identificar els subjectes amb profunditat de camp, i mitjançant la funció Spotlight que dota de llum les àrees a ressaltar a la foto.

No em toquis!

L’LG G8 Smart Green es controla –en algunes funcions personalitzables– sense necessitat de tocar-lo, gràcies a la seva tecnologia Air Motion que té la capacitat de respondre i finalitzar trucades, fer captures de pantalla o ajustar el volum d’una cançó utilitzant gestos simples com agitar una mà o lliscar la palma sobre el telèfon. Un ventall de possibilitats i funcionalitats que l’usuari podrà realitzar mentre fa altres tasques. 

Experiència multimèdia

L’LG G8 ThinQ Smart Green està ben preparat per oferir una experiència multimèdia immersiva gràcies a una pantalla i sistema de so envoltants. El seu panell OLED FullVision de 6,21 polzades garanteix un notable nivell de detall a l’hora de visualitzar fotografies, pel·lícules, o jugar amb aplicacions gaming. A aquesta destacada pantalla s’afegeix un so estèreo realista de rang complet a través de la tecnologia envoltant DTS-X-3D de 7.1 canals. LG també és compatible amb la tecnologia Master Quality Authenticated (MQA), que permet streaming d’àudio d’alta resolució sense comprometre la qualitat del so resultant, avenços que compten amb la col·laboració de Meridian Audio, experts en aquest camp des de fa més de 40 anys.

Disseny

Aquest smartphone té un disseny de vidre amb vores metal·litzades i resistència a l’aigua i a la pols (Resistència IP68). Afegeix la Certificació Militar de resistència (MIL-STD-810G) per haver superat 14 proves de l’exèrcit dels Estats Units, com: caigudes, altes temperatures, baixes temperatures, pressió, salinitat, etc.

La iniciativa

Una dada destacable és que l’LG G8 Smart Green s’ha sumat a la protecció del planeta oferint l’avançada tecnologia que integra i, junt amb CO2 Revolution, ha dut a terme un projecte de reforestació al Parc Natural de l’Alt Tajo (Guadalajara), àrea que va patir un dels incendis més grans de la història d’Espanya el 2012. La col·laboració s’ha centrat a analitzar i mapar les àrees a reforestar gràcies a les seves 3 càmeres amb IA i monitorar la plantació de totes les llavors intel·ligents llançades des dels drons. Més d’1,5 milions d’arbres han sigut reforestats, malgrat les difícils condicions i gràcies a tenir la màxima resistència militar davant de situacions extremes i IP68.

Especificacions

Chipset: Octa Core Qualcomm Snapdragon 855 (SDM855)

Pantalla: OLED 6.21" FHD+ (2248 X 1080)

Memòria: 6GB / 128GB

Càmera:

8MP +ToF /

Normal 12MP / Wide 13MP / Tele 12MP

Mode retrat (foto i vídeo) / HDR Foto /  Fotos 3D

Sistema operatiu: Android 9.0 Peu

Bateria: 3,550mAh

Resistència i durabilitat: IP68 / Certificació militar MIL-STD 810G

So: So envoltant DTS:X 3D, altaveus estèreo, Meridian

Intel·ligència artificial: AI CAM 3.0 / Google Assistant/ Google Lens/ Reconeixement veu a distància

Color: Negre

Notícies relacionades

Dimensions: 155.3 x 76.6 x 7.9 mm / 180gr

Preu recomanat: 699 euros. Atenció a les ofertes d’operadores.

Temes:

Mòbils