Secció recomanada per

PROBLEMÀTICA MUNDIAL

La caiguda de Google de diumenge es va deure a un error de configuració que es va estendre a la meitat dels servidors

El gegant tecnològic feia un canvi de configuració que estava previst que només afectés uns quants servidors d'una única regió, però que va acabar ampliant-se

google-antitrust-possible targets 45323-c5d0a

google-antitrust-possible targets 45323-c5d0a / Virginia Mayo (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Google ha explicat que la caiguda del seu servei el dia 2 als Estats Units es va deure fonamentalment a un canvi de configuració que tan sols havia d’afectar uns quants servidors d’una única regió, però que, per un error en la seva aplicació, va afectar més servidors dels que s’esperava.

Segons un comunicat de Google, aquest error que es va originar als Estats Units va fer que més de la meitat de la capacitat de xarxa deixés de funcionar, cosa que va provocar que els serveis de Google, sobretot, Google Cloud Storage i Youtube, anessin més lents i presentessin una taxa d’errors alta.

Congestió en la xarxa

El trànsit de xarxa que provenia o es dirigia a les regions afectades va intentar ajustar-se a la capacitat de xarxa que quedava, però no va poder, i això va provocar que la xarxa es congestionés. Davant el problema, Google va prioritzar els serveis més importants i en va alentir d’altres, com Google Cloud i Youtube.

Asseguren que els equips d’enginyeria de l’empresa van intentar arreglar el problema, però que la congestió de la xarxa va provocar que la restauració de les configuracions correctes per acabar amb la caiguda del servei també fos més lenta, de tal manera que la solució es va demorar.

Impacte lleu

Notícies relacionades

Malgrat això, afirmen que la majoria d’usuaris no van notar cap impacte o només un lleu impacte en els serveis de Google, tot i que la companyia ha registrat que les visites globals a Youtube es van reduir un 10%, el trànsit de Google Cloud Storage va disminuir en un 30% i al voltant de l’1% dels usuaris de Gmail van tenir problemes amb els seus comptes.

Tots els serveis ja han tornat a la normalitat.

Temes:

Youtube Google