Secció recomanada per

DIFICULTATS VINCULADES A GOOGLE CLOUD

Google cau i genera problemes en els seus productes a escala mundial

El problema va afectar sobretot la zona est i nord-est dels Estats Units i el Canadà

Mapa de les caigudes que ha patit Google i Youtube. En vermell, on hi ha hagut major problema.

Mapa de les caigudes que ha patit Google i Youtube. En vermell, on hi ha hagut major problema.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Google i Youtube van registrar caigudes aquest diumenge a Espanya, a altres països d’Europa i, sobretot, a l’est i al nord-est dels EUA (ciutats com Nova York, Washington, Boston, Baltimore, Richmond, Pittsburgh) i al Canadà (Monreal, Toronto, Quebec, Halifax), segons ha anunciat el portal Downdetector, que segueix el rastre al món digital, tot i que ja eren molts els usuaris que s’havien començat a adonar dels problemes.

Les fallades de Google, que van afectar milions d’usuaris a nivell personal i comercial de Youtube, Gmail, Snapchat i altres serveis de Google, van deixar sense servei sobretot els Estats Units, on els usuaris es van estar queixant que no podien accedir als seus comptes de correu electrònic de Gmail i a molts altres serveis vinculats a Google, no només la plataforma de vídeos.

La problemàtica es va iniciar al voltant de les nou de la nit a Espanya i els problemes van persistir durant diverses hores de manera intermitent.

Pel que sembla, els problemes en els serveis de Google estan relacionats amb la plataforma Google Cloud

Segons Downdetector, els problemes més denunciats entorn de Youtube tenen a veure amb la reproducció de vídeos i l’accés a la web.  

Els usuaris de Twitter van assenyalar que els problemes es van produir en una sèrie de serveis de Google com ara el seu motor de cerca, Google DriveGmail, Google Analytics, CitizenNest, Pokémon GO i d’altres.

L’equip de Youtube va publicar en el seu compte de Twitter que si el servei “no s’està carregant o està experimentant missatges d’error, ¡estem treballant per solucionar-ho!”. 

Encara es desconeixen les causes de la fallada. Però sí que hi ha dades del que Google pot haver perdut –o pot haver deixat d’ingressar– amb aquest tipus de fallades: el compte de Twitter Statistics That Matter assegura que, per cada minut que Youtube passa caigut, perd més de 28.500 dòlars (més de 25.000 euros).

Twitter com a plataforma de queixa

Notícies relacionades

Immediatament, els usuaris van recórrer a Twitter per manifestar el seu descontentament amb el que passava amb els importants serveis de Google.

"Instagram, Twitter i Facebook quan Youtube i Snapchat són fora de servei", "Jo, a Twitter, perquè Youtube ha caigut” o "No puc avançar en cap dels meus treballs perquè Google Drive cau” tota l’estona, “i literalment estic enganxada” al mòdem, “em vull matar", van ser alguns dels missatges que es van registrar.

Temes:

Youtube Google