Secció recomanada per

MATEIX AMO

Zuckerberg planeja fusionar Whatsapp, Instagram i Messenger a finals d'any

El propietari de Facebook vol crear una infraestructura única per a totes les aplicacions

 

  / REUTERS / STEPHEN LAM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mark Zuckerberg, el fundador i accionista majoritari de Facebook, Instagram, Whatsapp i Facebook Messenger, planeja fusionar aquestes tres últimes xarxes socials en una de sola. El projecte podria ser una realitat a finals d’aquest any o principis del 2020, segons publica aquest divendres ‘The New York Times’.

 Citant quatre fonts diferents, el diari explica que Zuckerberg vol crear una infraestructura tecnològica comuna per a Instagram, Whatsapp i Facebook Messenger, com a primer pas perquè els serveis siguin almenys interoperables; és a dir, que puguin enviar-se missatges entre ells independentment del servei. 

Això suposaria que els usuaris tindrien accés almenys a qui utilitza una altra xarxa social, una circumstància que ara encara no és possible. Fins ara, totes les empreses funcionen de forma autònoma i amb la seva estructura original.  I cada una amb el seu sistema d’anuncis.

La matriu Facebook Inc. va comprar Instagram l’abril del 2012, dos anys després de la seva creació. L’anunci gairebé va coincidir amb la sortida de la versió per a Android, quan ja tenia la d’iPhone des de l’inici. Whatsapp va ser adquirida per Facebook el febrer del 2014.

Fora de l’empresa

Els fundadors de les dues companyies van passar a formar part de l’staff de Facebook Inc., però en els últims mesos han anat abandonant la multinacional, així que han sabut els plans per a les respectives companyies. 

Segons ‘The New York Times’, l’única condició que ha posat Zuckerberg per integrar tots els serveis és que es mantingui l’encriptació punt a punt que té ara Whatsapp en tots els serveis. Això permet que els missatges no s’emmagatzemin en servidors externs sinó només als mòbils dels usuaris implicats en la conversa (i d’allà es poden guardar, per exemple, a l’iCloud d’Apple) i per tant que la companyia no tingui accés als missatges.

Notícies relacionades

També qüestiona si Zuckerberg es veu fort per cobrar pel servei.

També s’ha de veure, tot i que el diari novaiorquès no ho assenyala, com encararà la Comissió Europea i les seves autoritats de competència la fusió tecnològica de tants serveis tan utilitzats.