Secció recomanada per

'WEARABLES'

Així és la nova edició especial de Fitbit Charge 3

Destaca per ser submergible fins a 50 metres i per integrar una bateria que dura fins a set dies; a més, compta amb avançades funcions de salut i activitat física

fitbit-charge-3

fitbit-charge-3

6
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Charge 3, l’última de les polseres intel·ligents de Fitbit, que compta amb una edició especial ben diferenciada quant a disseny, és al mercat amb millores respecte a les sèries Charge precedents. A primera vista, s’observa un disseny més premium, i afegeix valors com el fet de ser submergible fins a 50 m, una pantalla tàctil més gran, a més de 15 modes d’exercici basades en objectius, més funcions intel·ligents i una bateria que dura fins a set dies. És destacable el seu nou sensor, que compta amb una tecnologia algorítmica més avançada. Charge 3 té un preu de 150 euros i l’edició especial, uns 170 euros.

Notes de disseny en la Charge 3

El model està fabricat amb materials lleugers i resistents com ara l’alumini anoditzat, el mateix fet servir per la indústria aeroespacial i que s’utilitza per a la carcassa; i el vidre Corning Gorilla 3, que aconsegueix que la pantalla sigui més prima i ofereix més durabilitat i resistència a les rascades. De fet, la pantalla tàctil és ara gairebé un 40% més gran i brillant que la de la seva predecessora. Incorpora la tecnologia OLED, que millora la seva nitidesa.

Resistent a l’aigua

Charge 3 és un wearable que incorpora un botó inductiu, la tecnologia del qual permet crear un disseny aerodinàmic resistent a l’aigua, i que ocupa menys espai, la qual cosa ha deixat lloc a més sensors, augmentar la capacitat de la bateria fins als set dies d’ús i millorar la usabilitat i rendiment. 

Pantalla

El dispositiu integra una pantalla tàctil d’alta resolució que mostra gràfics nítids en escala de grisos, i animacions que motiven a aconseguir els objectius predefinits per l’usuari.

Tecnologia

Charge 3 incorpora millores en la tecnologia de monitoratge.  Fruit de l’experiència de comparar més de 9 bilions de minuts de ritme cardíac, s’ha pogut millorar la tecnologia PurePulse de monitoratge del ritme cardíac 24/7 per a una precisió més gran i aconseguir mesuraments ajustats de les calories cremades i del ritme cardíac en repòs, cosa que alhora permet optimitzar els exercicis. També ha integrat un sensor de SpO2 relatiu, és a dir, la capacitat d’estimar els canvis en els nivells d’oxigen en sang i ajudar a registrar nous indicadors de salut, com l’apnea del son.

Noves funcions

El mode d’exercici basat en objectius permet triar entre 15 possibilitats com ara el ciclisme, la natació, el ‘running’, pesos o ioga; establir objectius de calories cremades, durada o distància recorreguda durant l’exercici; veure estadístiques en temps real, progressos i celebracions al dispositiu a l’assolir un objectiu.

Es pot utilitzar a la dutxa, la piscina i al mar. Permet veure en temps real els assoliments del Mode Natació i utilitza la tecnologia SmartTrack per registrar els llargs i el ritme i analitzar-los.

Connexió al GPS del mòbil per registrar la ruta i distància recorreguda en temps real i mostrar-la en l’ ‘app’. La funció Run Detect inicia automàticament el mode Córrer quan s’inicia aquesta activitat, i l’interromp a l’aturar-se.

L’aplicació de Fitbit, per la seva banda, registra els símptomes del cicle menstrual femení a fi de calcular períodes i dates d’ovulació, fet que fa possible comparar els seus cicles al llarg del temps.

El tauler de control de la polsera és personalitzable. Permet veure estadístiques d’activitat i mètriques de salut, com per exemple el nivell d’hidratació, les hores dormides i la qualitat del descans, el pes i les relatives al cicle menstrual de les dones.

Ofereix informació dinàmica sobre el nivell d’activitat, el ritme cardíac, la nutrició i el son per oferir la motivació necessària. Permet estar al corrent de l’activitat diària i obtenir una imatge de la salut general amb funcions com ara el reconeixement automàtic de l’exercici, els recordatoris per moure’s, la relaxació guiada i el monitoratge del son.

Monitoratge del son

Es tracta d’una de les funcions més atractives per a l’usuari. Fitbit va començar a monitorar el son el 2009 i ha construït una base de dades amb més de 7.500 milions de nits monitorades. Va introduir les funcions d’anàlisi de les fases del son partint de les variacions del ritme cardíac, per oferir informació de la qualitat del descans. En l’actualitat i mitjançant dispositius com ara Charge 3, s’està en condicions d’oferir consells útils per saber l’efecte que aquest comportament té sobre el benestar i suggerir com configurar una rutina ajustada.

En paral·lel, Fitbit ha manifestat que continuarà desenvolupant i validant clínicament el seu software davant de l’FDA, l’agència del govern dels Estats Units responsable de la regulació de medicaments i aparells mèdics, a fi de demostrar la seva utilitat per a l’apnea del son i la fibril·lació auricular.

Funcions intel·ligents

El dispositiu integra múltiples funcions de connectivitat que permeten personalitzar i veure trucades, missatges, recordatoris de l’agenda i notificacions d’‘apps’ (com ara Facebook i Uber), acceptar i rebutjar trucades, així com respondre mitjançant respostes ràpides preintegrades o personalitzades (per a usuaris amb mòbils Android).

Integra aplicacions com la d’alarma, rellotge i el temps i, en les pròximes actualitzacions, està previst afegir la funció de calendari i marcador.

La versió més recent Edició Especial Charge 3 permet realitzar pagaments sense necessitat de portar el moneder a sobre mitjançant la tecnologia Contactless i l’aplicació Fitbit Pay.

Edició especial, possibilitats

L’edició especial de Charge 3 es pot personalitzar amb corretges amb tancament redissenyat. Fitbit ha creat un ventall ampli de corretges, des de clàssiques amb una textura poligonal i antitaques, fins a les corretges transpirables especials per a l’esport i les de cuir Horween fetes a mà. L’edició especial compta també amb una corretja blanca de silicona i una carcassa en alumini color grafit o una corretja tèxtil en color lavanda i una carcassa d’alumini en color or rosa, i ofereix dos estils en un a l’incloure en els dos casos una negra clàssica a la caixa.

Mercat

Quant a mercat, la família Fitbit Charge, segons informa la mateixa companyia, és una de les que té més demanda, amb més de 35 milions de dispositius venuts a nivell global fins a finals del 2018 i amb tendència a l’alça. La preferència dels usuaris per aquest tipus de producte es deu al seu disseny, comptar amb funcionalitats fàcils d’utilitzar, oferir una experiència optima i el preu. La consultora IDC estima que el mercat de les polseres d’activitat continuarà representant una part molt important de la categoria en els pròxims anys, i ja suposen també la major part de les vendes en ‘wearables’ als principals mercats, entre els quals hi ha Espanya.

Notícies relacionades

“Charge 3 no només suposa una evolució en la nostra gamma de polseres d’activitat Charge, les més venudes de Fitbit, sinó que constitueix una revolució, ja que incorpora els nostres sensors més avançats en un disseny ultraprim, còmode i de qualitat ‘premium’, que inclou les funcions avançades de salut i forma física. Charge 3 una sèrie de poderoses raons per decantar-se per la nova versió”, assegura James Park, cofundador i CEO de Fitbit.

Charge 3 està disponible per 149,95 euros en la seva versió amb corretja negra i carcassa d’alumini o amb corretja blau grisenc i carcassa d’alumini en color or rosa; el preu dels accessoris oscil·la entre els 29,95 euros i els 69,95 euros. L’edició especial de Charge 3 amb Fitbit Pay estarà disponible per 169,95 euros.