Secció recomanada per

SMARTPHONE

Comparativa dels nous iPhone: ¿Quin és millor triar entre l'XS, l'XS Max i l'XR?

Característiques tècniques, preu i data de llançament dels iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR

iphones

iphones

4
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

IPhone XS, iPhone XS Max iPhone XR. Aquests són els tres nous models d’nous iPhone que Apple va presentar el 12 de setembre passat, uns mòbils amb què la firma fundada per Steve Jobs vol tornar a marcar tendència. No obstant, els usuaris també hauran de fer front, per primera vegada, a tres nous models abans de triar quin volen comprar, ja que cada un té unes característiques i un preu diferenciats. És per això que us presentem aquesta comparativa per saber les diferències entre l’iPhone XS, l’iPhone XS Max i l’iPhone XR.

L’iPhone XS: la nova joia de la corona 

L’iPhone XS.

L’ iPhone XS d’Apple  és l’"iPhone més avançat fins ara", segons la companyia. Compta amb una pantalla de 5,8 polzades superretina de disseny OLED a mida, que és compatible amb Dolby Vision i HDR10, i una relació de contrast d’un milió a un. La resolució és de 2.436 per 1.125 píxels a 458 p/p.

El mòbil manté el disseny del seu predecessor, l’iPhone X, però guanya en potència i característiques. Així, estarà equipat amb un xip A12 Bionic, "el primer xip de 7 nanòmetres inclòs en un ‘smartphone’", que ofereix "el millor rendiment del sector i un consum més eficient". A més, compta amb "Neural Engine d’última generació", pensat per a l’"aprenentatge automàtic avançat en àmbits que van des de la fotografia fins a la realitat augmentada". El nou disseny de 8 nuclis fa possible que pugui dur a terme fins a 5 bilions d’operacions per segon, en comparació amb els 600.000 milions que oferia el xip A11 Bionic.

Pel que fa a les càmeres, tindrà un sistema de càmera dual a la part posterior de 12 megapíxels, que inclourà la doble estabilització òptica d’imatge amb un zoom òptic de 2x i un nou sensor el doble de ràpid.

Com no podia ser d’altra manera, comptarà amb Face ID, Apple Pay i LTE, i, a més, un sistema de doble SIM: que es podrà utilitzar amb una targeta e-SIM digital i una nano-SIM. També ha guanyat en bateria ("fins a 30 minuts més d’autonomia que l’iPhone X"). És submergible fins a 2 metres de profunditat durant un màxim de 30 minuts (IP68).

L’iPhone XS estarà disponible en colors gris espacial, plata i or. Ja es pot reservar, i arribarà a les botigues el 21 de setembre. 

El seu preu oficial serà el següent: el model de 64 GB costarà 1.159 euros; el de 256 GB, 1.329 euros, i el de 512 GB, 1.559 euros.

L’iPhone XS Max: més gran encara

L’iPhone XS al costat de l’XS Max.

L’ iPhone XS Max és, fins a la data, el mòbil amb la pantalla més gran que ha llançat mai Apple: 6,5 polzades.

Les seves característiques tècniques són molt similars a les del seu germà petit, l’iPhone XS, tot i que, com que té més pantalla, també augmenta la resolució (2.688 per 1.242 píxels a 458 p/p).

També augmenta la seva autonomia ("fins a 1,5 hores més d’autonomia que en l’iPhone X"), amb fins a 13 hores de navegació per internet i fins a 25 hores en mode sense fil.

La resta de característiques són compartides: des del sistema de càmeres fins al processador. També és submergible fins a 2 metres de profunditat durant un màxim de 30 minuts (IP68).

L’iPhone XS Max estarà disponible en colors gris espacial, plata i or. Ja es pot reservar, i arribarà a les botigues el 21 de setembre. 

El seu preu oficial serà el següent: el model de 64 GB costarà 1.259 euros; el de 256 GB, 1.429 euros, i el de 512 GB, 1.659 euros.

L’iPhone XR: Un nou 

iPhone XR.

L’iPhone XR és el nou mòbil d’entrada d’Apple. Compta amb un preu inferior al de l’XS i XS Max, però també amb unes quantes característiques tècniques de menys importància. En canvi, se situa just al mig d’aquests dos models pel que fa a la mida.

De fet, l’iPhone XR presenta una pantalla Liquid Retina de 6,1 polzades, en aquest cas de tecnologia LCD, amb una resolució de 1.792 per 828 píxels a 326 p/p.

En aquest cas, portarà integrat també el xip A12 Bionic, amb Neural Engine d’última generació. Mentrestant, la bateria dura més que els models predecessors, en concret "fins a 1,5 hores més d’autonomia que l’iPhone 8 Plus" (fins a 15 hores de navegació per internet).

A més, l’iPhone XR no portarà una doble càmera posterior, sinó una de sola: un objectiu gran angular de 12 megapíxels i obertura de f/1.8 amb un nou sensor. Malgrat portar només una càmera, els usuaris podran utilitzar el mode de retrat.

També comptarà amb Face ID i doble SIM (nano-SIM i e-SIM), i és submergible fins a 1 metre de profunditat durant un màxim de 30 minuts (IP67).

Notícies relacionades

L’iPhone XR estarà disponible en cinc colors: blanc, negre, blau, groc, coral i vermell. Es podrà reservar a partir del 19 d’octubre, i arribarà a les botigues el 26 d’octubre.

El seu preu oficial serà el següent: el model de 64 GB costarà 859 euros; el de 128 GB; 979 euros, i el de 512 GB, 1.029 euros.

Temes:

iPhone Apple