Aràbia Saudita

Un cotxe cau a la via de l'AVE de Renfe a la Meca

Un cotxe cau a la via de l'AVE de Renfe a la Meca

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El tren d’alta velocitat d’El Haramain, que enllaça les ciutats de la Meca i Medina a l’Aràbia Saudita, gestionat per un consorci espanyol i operat per Renfe, va patir aquest dimecres un accident al caure i incendiar-se un vehicle als voltants de les vies del ferrocarril a la província de Jidda, cosa que va causar un nombre indeterminat de ferits, sense presència de víctimes mortals.

L’empresa del tren saudita espanyol d’Haramain va detallar en un comunicat que «a les dues de la matinada del dimecres 8 de febrer del 2023, va passar un accident de trànsit dins del terreny del ferrocarril del tren Haramain d’alta velocitat en la intersecció de la carretera del príncep Mohamed bin Abdelaziz a la província de Jidda, després de caure i incendiar-se un vehicle».

«L’accident no va causar víctimes mortals, gràcies a Déu», va destacar el comunicat publicat en el compte oficial de Twitter del servei de clients del tren Haramain, mentre que «els ferits han sigut traslladats per rebre els auxilis necessaris», segons la mateixa font que no va especificar la xifra de ferits.

En aquest sentit va assegurar que un pla d’emergències es va posar en marxa i es van contactar les autoritats competents, a més, «es van comptabilitzar els danys immediatament i estan sent arreglats», va concloure l’empresa que va asseverar que aquest procés «no afectarà gens la circulació dels trens ni l’horari dels viatges».

Notícies relacionades

L’AVE de Medina a la Meca, que arriba a una velocitat comercial màxima de 300 quilòmetres per hora, va ser inaugurat l’11 d’octubre del 2018 i va ser el primer tren d’alta velocitat a operar en un entorn desèrtic, així com el primer d’aquest tipus a l’Orient Mitjà.

Tots els materials que formen la seva superestructura, reforçats per afrontar la calor saudita i prevenir el deteriorament i l’erosió provocats per la sorra, han sigut subministrats pel sector ferroviari espanyol.