Vídeo | Detingudes per drogar i robar els clients en un club de Sant Andreu de la Barca

Les arrestades barrejaven fàrmacs amb les consumicions per poder fer càrrecs fraudulents amb les targetes de crèdit de les víctimes

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos van detenir, el dijous 13 d’octubre, dues dones per drogar clients d’un club de cites per fer càrrecs fraudulents amb les seves targetes bancàries. Els fets van succeir a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat, Barcelona).

La investigació es va iniciar a finals de setembre, quan els Mossos van tenir coneixement que s’havien presentat quatre denúncies per estafa que tenien un nexe comú: totes les víctimes havien denunciat càrrecs fraudulents en els seus comptes bancaris en els dies i les franges horàries en què havien sigut clientes al mateix club nocturn de Sant Andreu de la Barca. Les quanties estafades eren petites, però molt seguides i anaven dels 150 euros a una de les víctimes fins als gairebé 3.000 euros d’una altra.

Els investigadors van esbrinar que les víctimes, durant la seva estada en aquest local i després de prendre unes copes, havien perdut la noció del temps, s’havien trobat malament i no recordaven res del succeït posteriorment. Més tard, es van adonar que s’havien fet càrrecs no autoritzats de diferents quanties amb les seves targetes de crèdit en un període de temps molt curt, que sempre coincidia amb la seva estada a l’establiment. Els Mossos també van constatar que, mesos enrere, la policia local de Sant Andreu de la Barca havia atès un altre client del mateix club, que també manifestava que, malgrat consumir només una consumició alcohòlica, havia tingut dificultats fins i tot per mantenir l’equilibri.

Elles servien les copes

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir acreditar que les dues encarregades del local eren les úniques que servien les copes i que cobraven les consumicions dels clients, i que presumptament s’aprofitaven d’aquesta situació per barrejar diversos fàrmacs amb les begudes alcohòliques amb l’objectiu de minvar les capacitats cognitives dels clients i poder fer càrrecs fraudulents amb les seves targetes de crèdit.

Constatat que les investigades estaven cometent un delicte, el 13 d’octubre es va portar a terme un dispositiu policial que va concloure amb la detenció de les dues encarregades de l’establiment.

Notícies relacionades

Al local els Mossos van localitzar una capsa de fàrmacs darrere del taulell en la qual es podia llegir l’anotació ‘Dormir’. Al seu interior hi havia diversos comprimits de fins a deu medicaments diferents, la majoria utilitzats per al tractament de l’ansietat. Així mateix, els investigadors van localitzar a la barra una llibreta en la qual hi havia anotats els números PIN de les targetes de diversos clients.

La investigació continua oberta i no es descarta que es facin noves detencions i que apareguin més víctimes de l’estafa.