Multireincident

Presó per a un lladre d’hotels de Barcelona que simulava ser un treballador

Presó per a un lladre d’hotels de Barcelona que simulava ser un treballador

MOSSOS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos de Ciutat Vella han detingut un lladre multireincident presumptament relacionat amb 11 robatoris amb força i furts en taquilles d’hotels de Barcelona. Per evitar ser descobert, l’home accedia als establiments hotelers fent-se passar per treballador de l’hotel o per repartidor d’una empresa de missatgeria. Una vegada a dins, entrava en espais reservats per sostreure diners, ordinadors i objectes de valor. El detingut va ingressar a la presó després de passar a disposició judicial.

La detenció va tenir lloc el 14 de setembre, quan l’home va accedir a un freqüentat hotel de la ciutat fent-se passar per treballador de l’establiment. Un cop a dins, va pujar amb ascensor fins a la terrassa i poc després va obrir una porta d’accés prohibit al públic. Tot seguit va entrar en un despatx i un magatzem que el personal de manteniment utilitzava per deixar les pertinences personals. Posteriorment, l’home va sortir vestit de treballador d’una empresa de repartiment sense aixecar cap tipus de sospita.

Les càmeres de seguretat van captar tots els moviments de l’home, cosa que va permetre als investigadors identificar-lo i detenir-lo hores més tard. El detingut es va oblidar la motxilla a l’hotel, a l’interior de la qual els Mossos van localitzar objectes sostrets i documents personals de possibles víctimes.

Imatges com a prova

Una vegada detingut, els agents van fer gestions per poder relacionar-lo amb altres fets delictius que s’havien registrat en altres hotels de la ciutat durant l’últim mes. Els Mossos van poder relacionar-lo amb 11 fets delictius, entre robatoris amb força i furts. En part important dels fets es disposaven d’imatges per acreditar la seva autoria.

Una vegada detingut se li va poder atribuir un robatori violent comès dies abans. En aquest cas, es va identificar com a policia exhibint una credencial policial per escorcollar la víctima i sostreure-li les seves pertinences. El detingut el va amenaçar amb una arma de foc i el va retenir contra la seva voluntat durant 20 minuts.

El detingut té un perfil delictiu multireincident i una gran mobilitat a tot el territori. Acumula 27 detencions, 24 de les quals han ocorregut en menys de mig any, des del mes d’abril fins al 14 de setembre.

Notícies relacionades

Després de passar a disposició judicial, el jutge va ordenar el seu ingrés a la presó.

Els investigadors continuen treballant per acreditar la seva presumpta participació en altres fets delictius denunciats.