A Portugal

Entre 12 i 17 anys de presó per a un capellà i tres monges lusitans per esclavitzar novícies

Una de les víctimes es va suïcidar, d’altres hi van pensar, hi va haver adolescències arruïnades i dificultat per recomençar la seva vida

Entre 12 i 17 anys de presó per a un capellà i tres monges lusitans per esclavitzar novícies

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un sacerdot i tres monges han sigut avui condemnats a penes de presó d’entre 12 i 17 anys a Vila Nova de Famalicao, al nord de Portugal, per esclavitzar novícies, unes de les quals va acabar suïcidant-se.

El Tribunal de Guimaraes ha considerat provat el «clima de terror i por» i les «agressions bàrbares» comeses pels condemnats contra les novícies, que vivien una situació d’«esclavitud», segons la sentència, recollida per l’agència Lusa.

Els abusos, comesos per un sacerdot que actualment té 90 anys i tres germanes d’entre 70 i 75 anys, es van succeir durant tres dècades en un convent de Vila Nova de Famalicao.

Augmentar el patrimoni

Notícies relacionades

Els condemnats explotaven les novícies, que no rebien cap mena de contrapartida per la seva feina, per augmentar el patrimoni de la Fraternitat Missionera de Crist Jove, segons el Tribunal.

«Una de les víctimes es va suïcidar, d’altres van pensar en el suïcidi, hi va haver adolescències arruïnades i dificultat per recomençar les seves vides», ha assenyalat la jutge durant la lectura de la sentència.