Vídeo viral

Un grup de joves arrenquen mobiliari urbà, s’enfilen a cotxes i els destrossen a Palafrugell

La Policia Local ha identificat i multat un dels participants i els Mossos han obert una investigació

2
Es llegeix en minuts

Un vídeo en què apareix un grup de joves fent destrosses al mobiliari urbà i vehicles aparcats a Calella de Palafrugell (Baix Empordà, Girona) s’ha fet viral a les xarxes socials. Els fets són d’aquest diumenge passat de matinada i estan localitzats al passeig de la Torre de Calella.

Els participants, presumptament amb signes d’anar beguts, se’ls veu circular pel carrer caminant i fent esses. Un d’ells porta un senyal de circulació arrencat al carrer i un altre dels sis joves, salta d’un cotxe aparcat a l’altre passant-hi per sobre.

«Que vingui la policia»

Tot el grup bromeja amb els fets i acaben la seva particular festa de matinada. Fins i tot, en un moment un d’ells crida: «Que vingui la policia, tots som joves». Arran dels fets, els Mossos de la Bisbal d’Empordà i la Policia Local han obert una investigació. Els dos cossos van rebre trucades per alertar dels fets i treballen en el cas.

La Policia Local de Palafrugell ha aconseguit identificar un dels joves i se l’ha multat per ordenança de civisme per les destrosses al mobiliari urbà, cosa que li suposarà 500 euros.

Dues denúncies presentades

D’altra banda, els Mossos també han rebut dues denúncies pels danys causats. Uns danys que, una vegada identificat tot el grup, hauran de pagar els causants dels disturbis.

La investigació es manté oberta. Des de la Policia Local s’està treballant per prendre mesures i parar aquest tipus d’actuacions, malgrat que consideren aquesta situació com un fet puntual, ja que no és gens habitual, assegura l’ajuntament.

Condemna pels fets

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Palafrugell lamenta les actituds incíviques detectades durant el cap de setmana de Sant Joan i realitzades per un grup de joves a Calella de Palafrugell. El consistori considera que les imatges que s’han fet virals a les xarxes socials» no representen el tipus de turisme que hi ha al municipi, i alhora, vol manifestar la seva fermesa contra aquest tipus de conductes».

L’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, davant els fets, manifesta que «dins de les possibilitats que té l’Ajuntament en l’àmbit de normatives i ordenances, no es toleraran aquestes mostres d’actituds incíviques». A més, destaca que «les normes de convivència són per a tothom i que s’han de complir».