11 dels quals, menors

16 detinguts més per vandalisme durant la Mercè i altres festes de Barcelona

Amb aquestes detencions es resolen 25 robatoris violents i 2 furts, a més de cinc delictes per desordres públics

16 detinguts més per vandalisme durant la Mercè i altres festes de Barcelona

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut 16 persones relacionades amb robatoris violents, furts, lesions i aldarulls que van tenir lloc durant els caps de setmana de finals de setembre i d’octubre en el marc de diverses festes majors a Barcelona. Entre aquests esdeveniments, les festes de la Mercè. Vuit persones han quedat investigades per la seva implicació en els fets. Del total de detencions, 12 es van portar a terme entre aquest dilluns i dimecres i la resta durant el mes de novembre. Aquests arrestats s’han d’afegir als que els cossos policials van fer in fraganti durant els dispositius organitzats aquells caps de setmana. Així, el total de detinguts és de 168 persones.

Fruit dels greus incidents ocorreguts en el marc d’aquestes festes, els Mossos van impulsar un equip d’investigació específica amb l’objectiu de trobar els que van actuar de manera violenta. Durant diverses setmanes, l’equip va recollir imatges dels incidents, declaracions de testimonis i víctimes i altres indicis.

Un total de 168 arrestats

Els dispositius de seguretat i prevenció conjunts dels Mossos i la Guàrdia Urbana durant les festes de la Mercè, del 24 al 26 de setembre, i la resta de caps de setmana, ja havia permès detenir 152 persones in fraganti.

Del total de les detencions que s’han fet aquesta setmana, cinc són majors d’edat i 11 són menors. Tenen entre 16 i 25 anys, excepte un que en té 34. Amb aquestes detencions es resolen 25 robatoris violents i 2 furts, a més de cinc delictes per desordres públics, danys i atemptat als agents de l’autoritat.

La investigació es manté oberta i no es descarten noves detencions.

Festes majors de Sants i la Mercè

Els cinc detinguts relacionats amb aldarulls i desordres públics van protagonitzar aquests fets la nit del 28 d’agost, durant la festa major de Sants, i del cap de setmana del 24 i 25 de setembre, en el ‘macrobotellon’ que es va organitzar a la plaça d’Espanya amb motiu de les festes de la Mercè. Actuaven de manera molt violenta.

Notícies relacionades

En el primer cas, es tracta de dos menors que la matinada del 28 d’agost van fer llançaments d’ampolles de vidre contra els agents de la Brigada Mòbil i van causar lesions a un dels efectius que formava part del dispositiu policial a les festes de Sants.

Els altres tres detinguts, majors d’edat, van protagonitzar aldarulls i atacs als agents el 24 de setembre a la matinada durant els concerts que se celebraven en el marc de la Mercè i que van reunir més de 40.000 persones.