En un descampat de Montcada

Trobades 3.000 bombones de butà a Barcelona que havien de ser enviades a Nigèria com articles de luxe

Les bombones tenien un 10% de gas al seu interior en «pèssimes condicions de seguretat»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un magatzem de gestió de residus il·legal on hi havia 2.919 bombones de butà guardades «sense cap mesura de seguretat» a Montcada i Reixac (Barcelona). La policia catalana ha informat aquest dissabte que tres persones estan imputades per apropiació indeguda i que tenien la intenció d’enviar les bombones a Nigèria com articles de luxe.

Les bombones de butà van ser localitzades dimarts. Eren de «procedència il·lícita» i estaven apilades de mala manera en remolcs i pel terra d’un descampat. En concret, tenien un 10% de gas al seu interior, de manera que els denunciats tenien acumulats fins a 3.500 litres de gas en «pèssimes condicions de seguretat», ha informat la policia catalana en un comunicat.

Per via marítima, junt amb altres objectes

Les bombones estaven sent preparades per ser enviades en contenidors per via marítima per vendre-les a Nigèria, juntament amb electrodomèstics, maquinària i altres objectes que també es van trobar al solar. A més de posar en joc la seva seguretat, els tres investigats utilitzaven un solar arrendat i dedicat a la gestió de residus que es trobava en males condicions i que representava un problema de salubritat.

Notícies relacionades

Un dels tres investigats ja tenia antecedents per apropiació indeguda de bombones de butà per ser enviades a l’Àfrica, on es venen a un preu molt elevat, han precisat els Mossos. Un altre dels imputats va ser denunciat administrativament per no disposar dels registres necessaris per a la gestió de residus i desenvolupar aquesta activitat sense la corresponent autorització legal.

Els Mossos han tornat les bombones a les empreses espanyoles i portugueses que n’eren propietàries.