Disponibles les 24 hores

Cau una banda que obligava diverses dones a prostituir-se en pisos de Barcelona

La Policia Nacional ha alliberat 25 víctimes i ha detingut 14 persones, dues de les quals han ingressat a la presó

Cau una banda que obligava diverses dones a prostituir-se en pisos de Barcelona

POLICÍA NACIONAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que obligava 25 dones a exercir la prostitució en pisos de cites ubicats a Sabadell, Ullastrell, Sant Andreu de la Barca i Barcelona. La investigació va començar a principis d’aquest any, quan la Policia Local de Sabadell va tenir coneixement de l’existència d’un establiment a la ciutat que podria estar utilitzant dones víctimes de tràfic i explotació sexual.

L’organització disposava d’una extensa xarxa de vivendes on les víctimes havien d’estar disponibles les 24 hores del dia, sense poder dormir ni descansar, eren controlades amb càmeres de videovigilància i en moltes ocasions no rebien el salari acordat com a forma de càstig i imposició de control.

Obligades a vendre drogues

Els integrants del grup també les obligaven a vendre drogues als clients, com ara cocaïna, marihuana, viagra i popper. Com a resultat de les investigacions, els agents han realitzat vuit entrades i registres en immobles, han intervingut diferents quantitats de substàncies i potenciadors sexuals, així com dues armes curtes de foc, una escopeta d’aire comprimit, una catana i nombrosa munició.

També s’han intervingut 282.000 euros en efectiu, diversa documentació relacionada amb els serveis sexuals que es prestaven, xecs i resguards d’enviaments de diners, juntament amb material de distribució i venda.

Tinença d’armes

Notícies relacionades

La investigació va culminar amb l’alliberament de les 25 dones i la detenció de 14 persones com a presumptes autors dels delictes de trànsit d’éssers humans, prostitució coactiva, tràfic d’estupefaents, tinença il·lícita d’armes i pertinença a organització criminal, els quals van ser posats a disposició dels Jutjats de Sabadell, i van disposar per a dos d’ells presó provisional.

L’operació ha comptat amb la participació de l’UCRIF  (Unitat Contra Xarxes d’Immigració i Falsedat Documental) de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de Barcelona, UIP (Unitats d’Intervenció Policial) i guies canins, així com la col·laboració de Policia Local de Sabadell.