Successos

Alliberada a Múrcia una dona víctima de prostitució i tràfic d’éssers humans

  • La víctima estava obligada a facturar un mínim de 2.000 euros a la setmana

  • El detingut ha sigut posat en llibertat després d’haver prestat declaració

Alliberada a Múrcia una dona víctima de prostitució i tràfic d’éssers humans
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha alliberat una dona víctima d’explotació sexual. El seu explotador es troba detingut per realitzar activitats relacionades amb la prostitució en un pis-prostíbul a Múrcia

L’operatiu es va posar en funcionament a finals de juny, quan la Policia Nacional atenia una ciutadana veneçolana que posava en coneixement policial que estava sent víctima de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual.

En les seves declaracions, la dona va narrar com va conèixer l’agressor i quins van ser els seus mètodes per convèncer-la que vingués amb ell a Espanya.

El detingut, un espanyol d’origen veneçolà de 43 anys d’edat, ha sigut posat en llibertat, sent advertit de l’obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit com a presumpte autor dels delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, relatiu a la prostitució i afavoriment de la immigració il·legal.

El mètode ‘lover boy’

El mètode utilitzat per l’individu és l’anomenat ‘lover boy’, que consisteix que l’autor viatja a països amb problemes sociopolítics i amb pocs recursos econòmics i busca víctimes vulnerables per persuadir-les amb expectatives i enganys. D’aquesta manera, l’autor aconsegueix que la víctima es traslladi de manera ‘voluntària’ fins al seu país d’origen aprofitant la situació de vulnerabilitat de la víctima per introduir-la en la prostitució

Aquesta estratègia té com a finalitat fer creure que la víctima desenvolupi un grau alt de dependència emocional i fer-li creure que necessita els diners de la prostitució per a així aconseguir els mitjans econòmics per construir una vida amb el tractant.

Un mínim de 2.000 euros a la setmana

Durant la investigació, la víctima ha declarat que l’home li va proposar que podria guanyar molts diners exercint la prostitució, aprofitant un moment en què ella no trobava feina per, d’aquesta manera, poder contribuir de manera econòmica amb la llar que estaven creant.

Notícies relacionades

A partir d’aquell moment, declara, tot va canviar. El sospitós controlava tots els seus diners, ella havia d’estar disponible 24 hores i estava obligada a fer un mínim de 2.000 euros cada setmana. El presumpte autor dels fets va arribar a instal·lar càmeres al pis per a així controlar els serveis i la longitud d’aquests.

Com ajudar les víctimes

La Policia Nacional destaca que la via més important per poder ajudar les víctimes de tràfic d’éssers humans és posar el fet en coneixement de les autoritats. Qualsevol persona pot denunciar trucant al telèfon 900 105 090 o per correu electrònic escrivint trata@policia.es.