Tracta d’éssers humans

Alliberada una menor prostituïda per la seva mare i dues dones més a Madrid

  • Les tres proxenetes han sigut arrestades per un delicte de tràfic d’éssers humans i relatius a la prostitució

Agende Policía Nacional

Agende Policía Nacional / PN (europa press)

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut tres dones per un presumpte delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual i relatius a la prostitució, i s’ha alliberat una víctima, menor d’edat, a la localitat madrilenya de Mejorada del Campo, ha informat aquest dimecres la Prefectura Superior de la Policia de Madrid en una nota de premsa.

La menor estava sent explotada per les tres dones detingudes, i una d’elles era la seva mare, que consentia i es beneficiava econòmicament de l’explotació sexual de la seva filla, comptant amb l’ajuda de les altres dues arrestades, una encarregada del pis on es produïen aquests fets.

La víctima era publicitada a tall de reclam en diferents pàgines web on s’oferien i descrivien els seus serveis, mostrant un catàleg de preus i diferents fotografies tant de la menor, com de la seva mare.

La investigació, desenvolupada pel Grup VII de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional en el marc de l’operació Arca, es va iniciar després de rebre els agents informacions i denúncies a través del Servei d’Atenció de Tràfic d’Éssers Humans arran de les quals van tenir coneixement que una dona, menor d’edat, exercia suposadament la prostitució en un domicili de Mejorada del Campo.

Les indagacions policials van portar a localitzar l’esmentat immoble i, després de dissenyar un dispositiu entorn d’aquest, els agents van comprovar que una dona menor oferia serveis sexuals a canvi de diners en companyia de les altres tres dones detingudes.

Entre les detingudes hi havia la mare de la menor, qui consentia i es lucrava econòmicament de l’explotació sexual de la seva filla, amb l’ajuda de les altres dues dones arrestades, i una d’elles era l’encarregada de la vivenda o ‘madame’, coneixedora de la minoria d’edat de la víctima.

Les tres dones, detingudes el 18 d’agost passat del present any, ja han passat a disposició judicial.

L’operació Arca

L’operació Arca, desenvolupada pel Grup Operatiu VII de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres, s’inicia el mes d’agost per tal de lluitar contra el tràfic d’éssers humans, concretament amb l’objectiu de localitzar possibles víctimes d’explotació sexual en locals de cites de la ciutat de Madrid.

L’operatiu ha donat com a resultat, fins a la data, l’alliberament de quatre dones, de diferents nacionalitats, com víctimes de tràfic d’éssers humans després de la inspecció de 45 locals, la identificació de 330 persones i un total de 155 entrevistes mantingudes amb possibles víctimes d’aquest delicte.

Les informacions obtingudes en aquestes entrevistes, així com denúncies rebudes en el Servei d’Atenció de Tràfic d’Éssers Humans, van ser d’utilitat per als agents que van iniciar la localització de diverses situacions de suposada explotació sexual que s’estarien desenvolupant a la Comunitat de Madrid, i van donar com a resultat l’alliberament de quatre dones fins al moment.

El tràfic d’éssers humans és un dels delictes més comuns i que mou més quantitat de diners a tot el món, després del de tràfic de drogues i d’armes. Considerada l’esclavitud del segle XXI, aquesta conducta il·lícita viola els drets humans corrompent no només la llibertat i dignitat de la víctima, sinó també la seva integritat física i emocional.

Notícies relacionades

Les víctimes d’aquest crim solen ser persones vulnerables, sobretot dones, nens i homes en condicions físiques o econòmiques delicades, acostumats a la discriminació i que no oposen una gran resistència.

La Policia Nacional incideix en el fet que la via més important per poder ajudar les víctimes d’aquest delicte és posar el fet en coneixement de les autoritats, remarcant que qualsevol persona que conegui o pateixi una situació d’aquestes característiques la denunciï a través del telèfon 900 10 50 90, del correu electrònic trata@policia.es així com de les formes habituals de contacte amb la Policia Nacional a través del telèfon d’emergències 091 o a qualsevol comissaria.