Homofòbia

Agredeixen un jove a cops de puny a Toledo al crit de «perds oli, ets ‘maricon’»

El noi va rebre diversos cops de puny per part dels tres agressors i el van arribar a tirar a terra

 

  / EFE / ANTONIO LACERDA

3
Es llegeix en minuts

Aquest divendres la Guàrdia Civil ha confirmat la denúncia d’una agressió homòfoba a un jove de la localitat de Velada, Toledo. L’agressió, acompanyada de crits de «‘maricon’» i a cops de puny, s’ha produït durant la celebració de les festes patronals del municipi.

«Perds molt oli»

La víctima, el Miguel Ángel, estava abandonant el recinte on es trobava de celebració amb un amic i dues amigues quan, al passar per una multitud, una noia va deixar anar un comentari «collons, ja m’estan fregant», a la qual cosa ell va contestar: «No, tranquil·la, si ja ens n’anem». I va ser llavors quan ella es va donar la volta i va replicar: «Ah no, tu què m’has de tocar, si perds molt oli», i ell va tornar a contestar «ja, ja ho sé, però tranquil·la que això a tu no t’importa», segons ha explicat a través de les xarxes socials l’activista LGTBI Pedro Gómez.

«Al segon, vam veure que el Miguel Ángel era a terra, l’havien tirat d’un cop de puny, el grup d’amics es va poder escapar dels agressors i evitar que l’agressió anés a més, gràcies a algunes persones que ens van defensar», ha explicat l’activista.

Després d’això, la presumpta agressora li va dir «sí, que ets ‘maricon’» i es va abalançar sobre ell per colpejar-lo, però el jove va poder parar-la amb la mà. No va tenir la mateixa sort amb la resta d’agressors, amics de la jove. Tres d’ells li van clavar diversos cops de puny i el van arribar a tirar a terra. Així ho ha explicat la víctima en una entrevista a la Sexta.

Denúncia, i a urgències

Després de múltiples cops a la cara, es va aconseguir escapar del lloc entre la multitud i es va aconseguir trobar amb els seus amics, que seguidament el van acompanyar a urgències i a interposar una denúncia en la comandància de la Guàrdia Civil. L’endemà, segons ha explicat en l’entrevista, va haver de tornar a l’hospital ja que tenia la cara inflada i plena de blaus, tot i que no li van provocar cap fractura de gravetat.

El Miguel Ángel ha explicat a l’entrevista que els seus agressors, que no eren habitants de Velada, van ser al bar de la plaça del poble i que se’ls va servir «moltes copes» durant tota la tarda. Així, ha assegurat que quan el van veure i el van agredir, el van reconèixer i per això el van anomenar «‘maricon’». Cebadera ha assenyalat que els agressors eren d’altres municipis i que, precisament per això, eren «de control difícil per la nostra part amb els pocs mitjans dels que disposem», i ha detallat que «tot va passar de forma molt ràpida, es van posar a pegar-lo i ràpidament el van separar, eren persones molt violentes, que anaven a buscar gresca».

Preocupació en vista de l’LGTBI-fòbia

Notícies relacionades

D’altra banda, en declaracions a EFE, l’alcalde de la localitat, José Luis Cebadera, ha mostrat la seva preocupació per aquestes agressions i ha condemnant aquesta actuació violenta al jove resident del poble, «estem profundament dolguts per aquest fet, des de l’Ajuntament es fa pedagogia perquè no tinguin lloc situacions com la que ens ocupa».

Segons ha informat aquest dilluns Efe la Guàrdia Civil, hi ha una investigació oberta per identificar els possibles autors, així com les circumstàncies d’aquesta agressió. Així, segons ha confirmat l’alcalde de Velada, el jove va haver de ser atès inicialment al Centre de Salut del municipi per un cop «delicat» a prop de l’ull, i posteriorment traslladat a l’Hospital General Nostra Senyora del Prado de Talavera de la Reina.