2021

Sabadell activa un dispositiu per prevenir violències masclistes i LGTBIQ-fòbiques per la FM

TUS i el col·lectiu del taxi de la ciutat oferiran un transport segur i gratuït a qui ho necessiti

Sabadell activa un dispositiu per prevenir violències masclistes i LGTBIQ-fòbiques per la FM
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental), sota el paraigua del dispositiu Per una FM sense violències masclistes ni LGTBIQ-fòbiques, reforça les accions per prevenir les agressions masclistes i LGTBIQ-fòbiques durant els dies de la FM 2021.

Així, destaca la campanya Mou-te amb seguretat, que busca oferir cobertura als desplaçaments si es detecten situacions de vulnerabilitat i/o risc. El col·lectiu del taxi oferirà assistència de manera gratuïta per allunyar d’una situació de perill a qualsevol persona que se senti amenaçada.

Raquel Gonzalo, representant de les agrupacions de taxistes, manifesta que aquesta campanya busca que «qualsevol dona que es trobi en situació de perill, ja sigui al carrer o en un altre lloc, pugui demanar-nos ajuda per sortir d’aquella situació. Estem contents de poder ser presents a la Festa Major com a agents de mobilitat».

Parades intermèdies de TUS

En paral·lel, aquest dies també funcionaran les parades intermèdies dels autobusos de Transports Urbans Sabadell (TUS) a fi de facilitar un punt de parada més pròxim a la destinació dels usuaris en horari de nit del servei.

El president de TUS, Paco López, explica que aquest «és un servei que els autobusos donem tot l’any i durant la Festa Major també: ajudem persones que es trobin en perill i fem parades intermèdies dins del trajecte de cada línia. Tant de bo ningú necessiti aquest servei».

Des del consistori recorden que, en aquest cas, l’usuari podrà indicar en quin punt concret vol baixar, sempre que no alteri la ruta de la línia, i sempre serà el conductor qui decidirà quin és el lloc més segur per poder fer la parada.

Punts Lila

D’altra banda, també s’ubicaran diversos Punts Lila en diferents espais de la ciutat. En aquests punts es vol oferir un espai de seguretat on es puguin atendre casos d’assetjament, abusos o agressions tant sexistes com LGTBIQ-fòbiques a més d’oferir informació sobre recursos i serveis de la ciutat.

Notícies relacionades

Com a part del dispositiu preventiu, la Creu Roja Joventut i l’Ajuntament de Sabadell engegaran el dispositiu del projecte Som Nit, amb informació i material de prevenció relacionat amb el consum d’alcohol i altres substàncies.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell