LGTBI

Denuncien una «brutal agressió» homòfoba a Melilla amb caires racistes

1
Es llegeix en minuts

L’Associació de Gais i Lesbianes de Melilla (Amlega) ha denunciat una «brutal agressió» homòfoba i racista patida per un jove marroquí resident a Melilla presumptament per la seva condició d’homosexual i musulmà alhora. Segons recull la denúncia presentada davant la Prefectura Superior de Policia, l’agredit ha narrat que el dia 28 d’agost passat era assegut al banc de la cèntrica plaça Torres Quevedo, quan un home que estava situat davant va començar a mirar-lo «amb menyspreu» i, a continuació, va començar a proferir crits contra la seva condició de gai.

Entre els insults que va dirigir contra la seva persona, presumptament hi havia els de «Déu et cremarà, ‘maricon’», «fill de puta, t’han donat molts drets aquí, ‘maricon’: aquest és territori musulmà», «mereixes la mort pels pecats» o «Déu t’enviarà a l’infern».

Arran d’això, el jove va trucar al telèfon d’emergències 112, que va comissionar un indicatiu policial, però abans que arribessin els agents, l’individu «el va abordar, el va agafar de la pitrera de la samarreta i va començar a colpejar-lo amb cops de puny».

L’agressor va escapar abans que arribessin els agents policials mentre la víctima va necessitar assistència mèdica per diverses lesions; concretament, per una policontusió mandibular del maxil·lar esquerre, una contusió cigomàtica esquerra i una d’externa del genoll.

Gais migrants

Amlega ha asseverat que, quan va anar a Urgències, el jove va veure que «l’agressor va acudir-hi per continuar amenaçant-lo d’agredir-lo fins que canviés la seva orientació sexual», motiu pel qual creu que es tracta, a més, d’un cas de delicte d’odi.

Notícies relacionades

L’entitat defensora dels drets del col·lectiu LGTBI ha destacat que Melilla acull moltes persones que s’han vist obligades a fugir per ser homosexuals i la majoria procedeixen del Marroc, «però moltes vegades es troben a pocs quilòmetres dels qui els han discriminat».

En aquest cas, ha destacat que la víctima té por de sortir al carrer des de «la pallissa» i, si surt, és per visitar la seu de l’associació per rebre recolzament psicològic o amb el cabell cobert, per por de ser reconegut de nou pel seu agressor.