VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La jutge ordena detenir el príncep africà de les festes il·legals

  • La policia no localitza Randy Koussou Alam-Sogan, que té pendent un judici per violència de gènere. L’home ha deixat el xalet on vivia a Madrid

  • Una de les assistents a les festes il·legals, a les quals acudien famosos, esportistes i un polític de Vox, l’acusa d’haver-la colpejat

Sociedad  Prince Randy Sogan  El principe africano de las fiestas ilegales en Madrid  acusado de violencia machista   El Principe Randy en una de las fiestas que celebro    Imagen de video

Sociedad Prince Randy Sogan El principe africano de las fiestas ilegales en Madrid acusado de violencia machista El Principe Randy en una de las fiestas que celebro Imagen de video

4
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Randy Koussou Alam-Sogan, el presumpte príncep del regne africà de Benín, s’ha esfumat. La policia no el localitza i ha deixat el seu luxós xalet de Madrid, el mateix on va fer festes il·legals i polèmiques durant la pandèmia de Covid-19. Una jutge ha dictat contra el príncep una ordre de detenció, segons ha sabut EL PERIÓDICO.

El príncep Randy té pendent un judici per violència de gènere. Una antiga amiga l’acusa de maltractaments i el fiscal ha demanat per a ell onze mesos de presó i tres anys d’allunyament de la víctima per un presumpte delicte de lesions. El judici, que ha sigut ajornat diverses vegades, està previst per a finals d’aquest mes. El problema és que la policia no localitza el príncep Randy. Per això la jutge n’ha ordenat la detenció i posada a disposició per comunicar-li la situació legal i la data del judici.

Agressió

El 22 de novembre del 2020, una noia va denunciar Koussou per violència de gènere. Va assegurar que feia un mes que tenien una relació sentimental i que durant una de les festes il·legals al xalet del príncep, l’home l’havia agafat pel coll i l’havia llançat a terra, i havia anat a parar contra un moble de vidre. Va afegir que li va dir: «Soc príncep de l’Àfrica, tinc molts diners i un amic policia, a mi no em passarà res». El príncep de Benín va afirmar davant la jutge que tot era fals i que la denunciant es va enfadar amb ell al veure’l amb una altra dona al dormitori. Posteriorment, en declaracions al programa Cuatro al día, va afegir que la dona era una ‘scort’ i que l’havia denunciat perquè ell no havia volgut pagar-li.

Ara, la jutge ha ordenat a la policia que el localitzi i el posi a la seva disposició. El problema és que Randy Koussou no respon al telèfon mòbil que consta a les diligències i ja no viu al xalet d’Aravaca, en una luxosa zona residencial. Així ho va comprovar EL PERIÓDICO. Els veïns asseguren que se’n va anar d’allà «fa mesos». De fet, la vivenda ja té nous inquilins des de fa aproximadament un mes, que van explicar a aquest diari que es van assabentar de les festes i els problemes legals del príncep quan ja estaven instal·lats a la casa.

Si el príncep no apareix i la policia no el localitza abans de la data del judici, l’home podia ser declarat en rebel·lia per la justícia espanyola, van explicar fonts jurídiques. En el seu cas, a més, el judici contra ell podria celebrar-se sense la seva presència, al tractar-se d’un presumpte delicte pel qual li demanen menys de dos anys de presó.

20.000 milions

El príncep Randy Koussou Alam-Sogan va aterrar a Madrid a la primavera del 2020, avalat per la seva fama d’home de negocis internacional i un reportatge de la revista ‘Forbes’ on se’l dibuixava com a responsable del conglomerat empresarial Black Lion Holdings, present a 22 països africans i que gestionava fons d’uns 20.000 milions de dòlars. Es va instal·lar a un luxós xalet de 2.840 metres a Aravaca, que va llogar a una societat administrada per Luis García-Abad, representant, entre d’altres, del pilot Fernando Alonso.

Les seves primeres festes a Madrid, celebrades en plena pandèmia, el van fer popular. Una, celebrada l’11 de juliol, va acabar en escàndol i amb intervenció de la policia. Van acudir-hi personatges televisius, exfutbolistes, una política de Vox i fins i tot un jugador en actiu de l’NBA, Willy Hernangómez, que va demanar perdó públicament. Fins a 85 persones en plena pandèmia. Randy va admetre després que també hi havia dones, que havien d’anar en biquini o pantalons curts. Vint van ser personalment contractades pel príncep i van aparèixer disfressades de sirenes. El príncep va explicar que eren «hostesses d’imatge» o «scorts». Els agents van tornar a casa seva setmanes després, després d’una altra festa il·legal, a la qual van acudir unes 200 persones.

Sirenes i ‘scorts’

Notícies relacionades

Koussou defensa l’existència de sirenes als mars. En moltes de les festes que organitza demana a les dones que vagin vestides com aquests éssers mitològics. De fet, ha dirigit el Queen of the Waters Institute, nascut presumptament per a l’estudi de les sirenes reals. A la seva web afirmen que es tracta d’un centre de recerca amb seus a Benín, Togo, Països Baixos, França, Regne Unit, Noruega i Hawaii, l’objectiu del qual és «estudiar el coneixement metafísic basat en els misteris de la naturalesa i l’univers des d’una perspectiva africana». 

Entre el 2011 i el 2018, el príncep va tenir diversos càrrecs en diferents societats amb seu al Regne Unit, tot i que amb un patrimoni molt menor del que havia reflectit el reportatge de Forbes. Tots aquests negocis van anar tancant, tot i que a Londres va començar a celebrar les festes que després el farien famós, envoltat de luxes. També es va instal·lar durant algunes temporades a París i Dubai. En una entrevista concedida al portal Nius, va explicar que ell no és un príncep «comparable al d’Anglaterra o al de Noruega». «Tenim terres, posicions notables, un estatus reial, però la meva família no és bilionària», assenyala. Respecte a la seva situació econòmica, va admetre que de vegades tenia alguns retards en el pagament als seus empleats. «Al moure grans sumes de diners, tot ha d’estar justificat, i això porta el seu temps –va assegurar llavors–. Tothom té deutes a aquest nivell. Fins i tot Donald Trump».