A Màlaga

Cop a la banda que va segrestar i va matar un narco a Estepona

La víctima, especialitzada a robar a altres narcos, va ser assaltat en un restaurant i va aparèixer amb un tret en un camí de terra

La Policia ha fet cinc detencions, tot i que l'operació continua oberta i no es descarten nous arrestos

homicidio-algeciras-estepona-editado / periodico

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La pressió policial estreny el cèrcol sobre els narcotraficants que es passegen pelCamp de Gibraltar i estenen els seus tentacles a la veïna Costa del SolCinc dels integrants d’una d’aquestes organitzacions criminals han sigut detingutsper haver encarregat i executat l’assassinat d’un altre narco, especialitzat a robar bandes rivals i que va ser segrestat el mes d’octubre passaten ple carrer a Estepona (Màlaga). El seu cos va aparèixer hores després amb un tret en un camí de terra a Algesires (Cadis).

L’operació  policial duta a terme per agents de la UDEV d’Algesires, la Udico d’Estepona i del GRECO del Camp de Gibraltar, continua oberta i no es descarten noves detencions, segons van explicar fonts policials, que van indicar que els cinc detinguts de moment ja han sigut posats a disposició judicial pels suposats delictes de detenció il·legal i homicidi. Amb edats compreses entre els 32 i els 45 anys, la Policia considera que tots ells, que van ser arrestats al municipi de Casares, al límit entre Màlaga i Cadis, pertanyen a una mateixa banda dedicada al tràfic de drogues a l’Estret.

Perseguit a trets pel carrer

El segrest de Brian Martos, tal com va ser identificada la víctima, es va produir en plena onada d’incidents dels narcos a la Costa del Sol, amb episodis que anaven des delsassalts  a les bombes casolanes. El jove, d’origen valencià i 27 anys, estava vinculat per la Policia amb els ‘tombs’ o ‘pals’, nom amb què es denominen els robatoris a altres bandes de narcos. El seu assassinat es va produir el passat 2 d’octubre, quan suposadament va acudir a Estepona per a una cita que les indagacions apunten que podia ser una trampa.

Allà, mentre sopava a la terrassa d’un cèntric restaurant entorn de les onze de la nit, es va veure sorprès per un grup de persones armades, cobertes amb passamuntanyes i guants, que van baixar d’un vehicle d’alta gamma i que van estacionar a la mateixa porta. Martos i el seu acompanyant van intentar fugir, perseguits a trets per la banda, tot i que els van atrapar al cap de pocs metres. En ple carrer, i davant de la porta d’un bar, els encaputxats el van colpejar amb les seves armes en diverses ocasions abans de ficar-lo per la força al vehicle, a la qual cosa el jove es va resistir agafant-se a la barana del bar.

Forta resistència

Notícies relacionades

Amb prou feines dues hores més tard, el 091 rebia una trucada per alertar de la presència d’un cos amb evidents signes de violència i una ferida d’arma de foc en un camí de terra pròxim a l’hospital comarcal d’Algesires.

Els agents van centrar les seves indagacions en l’entorn de la víctima i en els testimonis del segrest, i després de mesos d’investigació van aconseguir establir el mòbil del crim i reunir totes les proves contra els presumptes autors. Així, fa pocs dies els van localitzar en un domicili que compartien a Casares, i per això van procedir a la seva detenció no sense la forta resistència de tres d’ells. En el registre de la vivenda els policies els van confiscar diversos efectes relacionats amb els fets investigats i que estan pendents d’analitzar, confirmen les fonts.