A SANT JOAN DESPÍ

Detingut després de seduir i estafar dones inscrites en webs de contactes

Quan es guanyava la seva confiança els demanava diners per fer un viatge junts, però després se'ls quedava

 

  / MOSSOS

2
Es llegeix en minuts

Les seduïa, els demanava diners per anar-se'n amb elles i se'ls quedava. Trobava les seves víctimes a través d'una web de contactes. Però ha acabat sent detingut. Agents dels Mossos de Sant Feliu de Llobregat el van arrestar el dissabte 11 de març com a presumpte autor dels delictes d'estafa continuada i d'apropiació indeguda.

La investigació es va iniciar arran d'una denúncia d'estafa presentada per una dona l'octubre de l'any passat. La dona havia entregat prop de 1.000 euros a un home, de 43 anys, a qui inicialment havia conegut casualment per missatgeria instantània.

 

El seu mètode: primer, obtenir el número de telèfon de la víctima mitjançant una pàgina de contactes d'internet i, a continuació, contactar amb la víctima via missatgeria instantània simulant un error casual. D'aquesta manera, establia una primera conversa i posteriorment una relació d'amistat.

OSTENTAVA UN ELEVAT PODER ADQUISITIU

Escollia les víctimes amb un mateix perfil: dones espanyoles d'edats compreses entre els 35 i els 45 anys, amb feina i solteres o separades. L'estafador simulava professions com oficial de salvament marítim, mànager de promeses d'un important club de futbol català i també deia que era membre d'una família d'elevada posició econòmica i social. 

L'estafador sempre es desplaçava amb vehicles d'alta gamma i ostentava un elevat poder adquisitiu.

  

Quan l'home ja havia establert una relació d'amistat amb la víctima, li proposava fer un viatge junts i li demanava diners en efectiu per fer la reserva. Si la dona dubtava o a ell li semblava que ho podia posar en coneixement de la policia, no es posava més en contacte amb ella i la bloquejava com a contacte.

 

En canvi, si la víctima entregava els diners que li demanava, l'home, amb excuses diverses, li deia que el viatge quedava postergat, però el que realment feia era apropiar-se dels diners de les víctimes.

Finalment, els investigadors van poder lligar la identitat real de l'home amb l'autoria de cinc estafes denunciades a Catalunya, dues a Barcelona, una a Martorell -en què va estafar 40.000 euros-, una a Granollers i una a Sant Joan Despí. A més, l'home investigat ja havia sigut detingut 16 vegades des de l'any 1994, principalment per estafes i apropiacions indegudes a tot Espanya, amb víctimes a Vitòria, Àlaba, Barcelona, Madrid i Saragossa.

Notícies relacionades

 

Finalment, el presumpte estafador va ser identificat el dissabte 11 de març a Sant Joan Despí. Tenia dues ordres d'ingrés a la presó emeses per les Audiències Provincials de Saragossa i de Guipúscoa, també per estafes. La jutge de guàrdia va decretar el seu ingrés a la presó.