A BENIDORM

Un anglès fingeix el robatori de 9.000 euros, un mòbil i cinc targetes

Unes gravacions van demostrar que va presentar una denúncia falsa de l'assalt d'uns delinqüents

zentauroepp36714993 policia nacional190721141230

zentauroepp36714993 policia nacional190721141230 / EMILIO NARANJO

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha detingut a l’aeroport d’Alacant-Elx un anglès de 45 anys per presumptament denunciar a Benidorm el robatori fals de 8.900 euros en metàl·lic, un telèfon mòbil d’alta gamma i cinc targetes de crèdit abans d’intentar fugir al seu país d’origen.

A finals de maig, aquest home va manifestar a la comissaria de Benidorm que havia sigut víctima d’un robatori violent per part de dos homes amb cascos negres muntats en una motocicleta, informa Direcció en un comunicat.

El denunciant va assegurar que havia sigut agredit per l’esquena i que el van deixar inconscient, cosa que va permetre que li robessin un rellotge valorat en 8.900 euros, un mòbil d’alta gamma i cinc targetes, amb extraccions i càrrecs de 2.170 euros.

Gràcies a les càmeres del caixer, els investigadors van comprovar que aquests diners van ser extrets pel mateix anglès, que va repetir l’acció en cinc ocasions en dos dies. Els càrrecs a la seva targeta també els havia fet ell en un establiment nocturn, amb què va quedar patent el seu ànim de simular un delicte.

Una vegada identificat, la Policia va comprovar que el sospitós havia sortit d’Espanya, per la qual cosa va difondre la informació a tots els llocs fronterers per arrestar-lo quan tornés.

Notícies relacionades

Finalment, dilluns passat, 15 de juliol, va ser arrestat a l’aeroport d’El Altet, quan entrava de nou a Espanya procedent de Newcastle (Anglaterra), per un presumpte un delicte de simulació de delicte. El detingut, de 45 anys, va ser posat a disposició judicial.

Davant d’aquest tipus de casos, la Policia Nacional recorda que una falsa denúncia per ser víctima d’un fet delictiu pot suposar un delicte de simulació de delicte i estafa. Es tracta d’un mètode que produeix nombroses detencions a la província d’Alacant, la majoria per robatoris de mòbils d’última generació quan en realitat es tracta de furts o extraviaments.