REINCIDÈNCIA

¿Tornarà a la presó el membre de 'La manada' detingut per intent de robatori?

L'advocat defensor admet que pot ingressar a la presó, però només per aquest delicte

El lletrat descarta que els fets afectin la llibertat provisional dels condemnats per abús sexual

GRAF7064. SEVILLA, 25/06/2018.-El joven Ángel Boza ha sido el tercero de los integrantes de ’La Manada’, condenado a nueve años de cárcel por abusar sexualmente de una joven madrileña en Pamplona durante los Sanfermines de 2016, que se ha presentado esta mañana ante el juzgado de guardia de Sevilla. EFE/Pepo Herrera

GRAF7064. SEVILLA, 25/06/2018.-El joven Ángel Boza ha sido el tercero de los integrantes de ’La Manada’, condenado a nueve años de cárcel por abusar sexualmente de una joven madrileña en Pamplona durante los Sanfermines de 2016, que se ha presentado esta mañana ante el juzgado de guardia de Sevilla. EFE/Pepo Herrera / Pepo Herrera (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’advocat Agustín Martínezdefensor del membre de 'La manada' Ángel Boza, detingut ahir per, presumptament, intentar robar unes ulleres de sol en uns grans magatzems de Sevilla, ha explicat a Efe que aquest fet "no té conseqüències" per a la seva interlocutòria de llibertat provisional, tot i que sí que pot anar a presó pel nou delicte.

El lletrat encara no ha pogut parlar amb el seu client, que està en dependències policials des d’ahir a la nit, on encara no se li ha pres declaració i, segons fonts policials, serà després de la pràctica de les diligències i l’acabament de l’atestat quan el posaran a disposició judicial, previsiblement aquest dijous.

Martínez ha explicat que Boza, com la resta de membres de 'La manada' condemnats a nou anys de presó per abusos sexuals a una jove en els Sanfermines del 2016, està en llibertat provisional des del 23 de juny passat mentre el Tribunal Superior de Justícia de Navarra resol els recursos contra la sentència de l’Audiència de Navarra, que els va condemnar per abusos sexuals i no per agressió sexual.

La interlocutòria de llibertat provisional els imposa com a mesures cautelars personar-se als jutjats de Sevilla per firmar tres vegades per setmana (dilluns, dimecres i divendres), i la prohibició d’apropar-se a Madrid –on resideix la víctima– i de sortir d’Espanya.

La llibertat provisional es pot revocar per risc de fuga, destrucció de proves o reincidència, per la qual cosa si Boza hagués comès algun tipus de delicte d’índole sexual sí que seria motiu de suspensió, segons el seu advocat.

No obstant, Martínez reconeix que el jutge de guàrdia pot acordar el seu ingrés a presó per un delicte de robatori amb violència, ja que presumptament Boza va intentar fugir dels vigilants de seguretat del centre comercial al ser descobert, els quals el van perseguir fins als aparcaments on tenia estacionat el seu vehicle, amb el qual, després de posar-se al volant, va atropellar dos dels vigilants, que van resultar lesionats.

'La manada', irritada amb Boza

El lletrat ha volgut deixar clar que el que passi "afecta només un d’ells" i no a la resta de condemnats de ‘La manada’, que, segons ha admès, estan enfadats amb Boza per fer-los tornar a la palestra.

Notícies relacionades

Martínez també ha reconegut que es va sorprendre quan es va assabentar del que havia ocorregut per la premsa i la família del seu client, tot i que espera poder parlar amb ell i que li expliqui què va passar per fer-ne una valoració, perquè, "sense ànim de justificar res, és francament estrany que després d’intentar robar puguis sortir de l’aparcament d’El Corte Inglés".

I és que Boza va ser interceptat per la Policia Local de Sevilla en la seva fugida a l’avinguda de Menéndez Pelayo de la ciutat andalusa quan conduïa un vehicle marca Opel Vectra de color blau, malgrat que té retirat el carnet de conduir.