Ell mateix s'ho va creure

Localitzat un estudiant espanyol víctima d'un segrest virtual a Mèxic

A més d'extorsionar la família, prèviament van fer creure a la víctima que estava realment retinguda

policia-nacional

policia-nacional

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional han localitzat a la ciutat de Querétaro (Mèxic) un estudiant espanyol, víctima d'un segrest virtual a la mexicana, a gairebé 700 quilòmetres dels seus falsos captors. La família es va dirigir a la policia al rebre una trucada en què el noi assegurava estar segrestat. Els estafadors prèviament van sotmetre la víctima a una gran pressió psicològica, el van obligar a apagar el mòbil espanyol i li van fer sentir que estava vigilat en tot moment. D'aquesta manera li van fer creure que estava segrestat, encara que realment era víctima d'un segrest virtual.

A més, durant tres dies seguits, els estafadors van extorsionar la seva germana a Espanya mitjançant trucades telefòniques. Sota amenaces li demanaven la quantitat de 30.000 euros que havien de ser entregats en territori mexicà.

La investigació va començar quan la germana del noi, estudiant a Mèxic dins del pla Erasmus, va denunciar a València que havia rebut una trucada des d'un número mexicà en què el seu germà li va dir que havia sigut segrestat. A canvi del seu alliberament els suposats captors demanaven la quantitat de 30.000 euros, que haurien de ser entregats al país mexicà.

Notícies relacionades

Durant els dos dies següents es van produir nombroses trucades dels segrestadors, les quals van ser analitzades pels negociadors de la Policia Nacional, que van continuar les indagacions en coordinació amb la Conselleria d'Interior i les autoritats de Mèxic. En aquestes comunicacions els agents van detectar característiques que podrien indicar que era un segrest virtual a la mexicana. En aquesta modalitat de segrest virtual, a més d'extorsionar la família, prèviament fan creure a la víctima que està realment segrestada. Per fer-ho la sotmeten a una gran pressió psicològica. A més eviten per tots els mitjans que la víctima es pugui posar en contacte amb la seva família i l'obliguen a apagar el telèfon espanyol.

Alliberat de la gran pressió psicològica

Després de diverses indagacions, els agents van descobrir que el número de telèfon que van utilitzar els delinqüents ja havia sigut utilitzat la setmana anterior per a un altre segrest. Aviat es van posar en contacte amb les autoritats mexicanes i van localitzar el jove en un hostal de la ciutat de Querétano (Mèxic). Així el noi va ser alliberat de la gran pressió psicològica a què havia estat sotmès i es va descobrir que en realitat mai havia sigut segrestat. De fet es va comprovar que les trucades dels estafadors es feien a gairebé 700 km de distància del lloc on era la víctima. 

Temes:

Segrestos Mèxic