UNA ESCAPADA DE CINE

Peníscola: el plató més gran del món

Peníscola es pot veure a les televisions de tot el món gràcies a èxits de la gran i petita pantalla com ‘El Cid’ o ‘Joc de trons’

Aquest poble de la província de Castelló ofereix localitzacions cinematogràfiques molt buscades per les superproduccions

Peníscola: el plató més gran del món
1
Es llegeix en minuts

Amb un patrimoni natural i arquitectònic singular, Peníscola ha entrat de ple en la llista de localitzacions favorites per a les superproduccions cinematogràfiques nacionals i internacionals. Gràcies a la seva ubicació estratègica i als seus carrerons del nucli antic de la ciutat, plens d’història, s’ha convertit en el plató natural més gran del món. 

Notícies relacionades

La relació d’aquest poble turístic de Castelló amb el setè art va començar a inicis del segle passat, amb el rodatge d’‘Ana Kadova’, dirigida per Fructuós Gelabert, un dels pioners del cine espanyol, en col·laboració amb la productora novaiorquesa Cox&Co. A escala internacional, aquest enclavament es va popularitzar amb el film ‘El Cid’ (1961), amb Charlton Heston i Sophia Loren com a noms destacats a la platja Nord d’aquest municipi.

Ara que les sèries han agafat el relleu a bona part de les produccions cinematogràfiques, Peníscola no es queda enrere i s’ha convertit en un dels Set Regnes en la sisena temporada de ‘Joc de trons’ (2017): concretament, ha encarnat Meereen i ha vist passejar Tyrion Lannister acompanyat, entre d’altres, per Lord Varys, pels jardins del seu castell. I en l’àmbit estatal, ha donat vida a espais d’‘El Ministerio del Tiempo’ (2017) o ‘El Chiringito de Pepe’ (2014). En el marc del projecte Peníscola de Cine, la gastronomia cobra un valor destacat. Aquest enclavament valencià ofereix una gran varietat de productes alimentaris gràcies a la seva ubicació: la seva llotja pesquera i les seves terres ens ofereixen un ampli ventall de possibilitats culinàries. Unir els escenaris de rodatge i els productes locals possibilita oferir als turistes una vivència turística única. ¿Quin millor lloc per degustar les exquisitats culinàries que l’escenari de cine que és la ciutat?