OCI

Primavera musical

Finestrelles Shopping Centre organitza per Setmana Santa una sèrie de concerts gratuïts

L'espai comercial d'Esplugues de Llobregat reforça així la seva oferta familiar

collage

collage

4
Es llegeix en minuts
ALBERTO GONZÁLEZ / Barcelona

L’estiu és l’època per excel·lència de celebració de festivals de música. Però amb l’entrada de la primavera, ja comencen a escoltar-se els primers concerts. Un dels més precoços és el Finestrelles Music Festival, que des de fa uns dies se celebra al Finestrelles Shopping Centre, amb quatre concerts gratuïts i moltes activitatspromocions i concursos per a tota la família.

Divendres passat va tenir lloc un dels recitals més esperats: el de La Casa Azul, que dins de la seva nova gira, van tornar a inundar de bones vibracions aquest auditori. Però aquesta setmana les actuacions no cessen. El pròxim dijous, a les 18.00 hores, els més petits es divertiran amb The Pinker Tones, el duo espanyol reconegut internacionalment pels seus treballs de música electrònica. El 2012 van iniciar una original aventura professional: la creació d’una sèrie de llibres-disc i espectacles per a públic familiar, de sonoritat més acústica, sense perdre el seu particular estil alternatiu que els ha fet guanyar el favor de la crítica i del públic. Així, van publicar un llibre/CD infantil anomenat 'Rolf & Flor', l’últim volum del qual, 'Rolf & Flor en el Amazonas’, serà el que interpretaran en aquest concert. En aquest els protagonistes viatgen per aquest escenari únic amb l’àvia del Rolf, i l’avi de la Flor. Allà coneixeran la llegenda de Posondo, un lloc mític, i s’embarcaran en la seva recerca. Durant l’expedició descobriran com viuen els indígenes, aprendran a respectar l’equilibri de la selva amb els seus milers d’animals i plantes, i coneixeran la Yanay (una valenta exploradora) i el Professor Fritz, un científic excèntric.

D’altra banda, per als fans d’‘OT’, el divendres 26 d’abril, a les 19.00 hores, Carlos Right cantarà alguns dels temes que va interpretar durant el seu pas en el concurs televisiu, juntament amb altres títols inesperats.

Dia de la Mare

El pròxim divendres 3 de maig, amb motiu del Dia de la Mare (primer diumenge de maig) tindrà lloc un triple concert (a partir de les 19.00 hores), amb tres de veus emergents del panorama musical.

La primera és Gemma Humet que anirà al Finestrelles Shopping Centre per presentar el seu acabat de llançar segon disc – 'Encara' –, que veurà la llum el pròxim 28 d’abril. Produït per Jorge Drexler (que s’ha encarregat de modernitzar l’estil i la sonoritat), en aquest àlbum la cantant encara el difícil repte d’exportar la intimitat. Segons el periodista Màrius Serra, “d’entrada, pot semblar un murmuri, però a mesura que transcorren les cançons va augmentant la potència vocal amb fermesa i seguretat”.

El segon dels concerts és el d’una altra veu femenina catalana que trepitja fort: Ju. La noia d’Osona se centrarà en la promoció del seu segon disc – 'Bandera Blanca' –, que va presentar al Mercat de Música Viva de Vic el passat 14 de setembre. Un treball de caràcter social i reivindicatiu que representa un pas endavant per a una artista que destaca per la seva aposta allunyada dels corrents musicals predominants. El seu directe, poderós i artístic, es nodreix d’un element poc habitual en l’escena catalana: la dansa. En els últims mesos de la seva carrera, Ju ha sigut la portada de la revista 'Enderrock', ha participat en el disc de 'La Marató', ha sigut nominada als premis ARC com a artista revelació i ha obert la gala dels premis Gaudí, juntament amb Alfred Garcia i Joan Colomo.

Notícies relacionades

El tercer d’aquests concerts serà el de Marion Harper, que es presentarà el seu últim disc, 'Hydrangea'. Lluny queda la Marion que es va presentar en societat amb només 17 anys, quan apostava per les melodies folk més innocents. Amb aquest nou disc, trobem una artista seduïda per l’electrònica, després de flirtejar amb aquest gènere al seu disc 'Cotton candy'. 'Hydrangea' està compost per vuit temes foscos i complexos, que faran les delícies dels seguidors d’artistes com Lorde o Banks. Cançons que parlen de la pèrdua, de l’amor i la mort, que han aconseguit internacionalitzar el seu nom, tancant concerts a Alemanya i Itàlia, i confirmant la seva participació al Primavera Sound.

Altres activitats

A més dels concerts, el centre comercial Finestrelles Shopping Centre (en col·laboració amb altres operadors) organitza diferents activitats per celebrar l’entrada de la primavera. Entre aquestes activitats hi ha un taller d’ous de drac dirigit a nens a partir dels 2 anys (fins al dia 20 d’abril, excepte el divendres 19 d’abril), una carrera de patinets elèctrics (18 d’abril), una batalla d’aspiradors Roomba (26 d’abril), animació amb els personatges de la sèrie ‘Joc de trons’ (23 d’abril) i una firma de discos amb un dels concursants de les últimes edicions d’‘Operación Triunfo’ (30 d’abril). Per participar en algunes d’aquestes activitats és necessari descarregar-se l’aplicació mòbil de Finestrelles Club (disponible per a iOS i Android). A més, a través d’aquesta 'app' també es pot participar en sortejos per guanyar un patinet elèctric, targetes regal de fins a 100 euros, o una trobada privada amb alguns dels artistes del Finistrelles Music Festival.