Barcelona, protagonista
Quatre anys més per millorar la mobilitat
Josep Mateu ha sigut reelegit com a president del RACC, càrrec que ocupa des del 2015 i que els socis ja van ratificar el 2016 i el 2020.
Josep Mateu serà president del RACC per quatre anys més. La comissió electoral d’aquesta entitat va proclamar ahir la candidatura encapçalada per Mateu com a guanyadora de les eleccions a la junta directiva, una vegada finalitzat el procés electoral iniciat el 12 de setembre passat i tal com estableixen els estatuts de l’organització. El nou mandat, en el qual pretén reforçar l’estratègia de conversió d’aquest organització en un club de serveis de mobilitat, durarà del 2025 al 2028.
Mateu és un clàssic d’aquesta entitat amb més de 800.000 socis, a la qual es va incorporar el 1995 com a director general. El 2012 va ser elegit vicepresident i el 2015, després de la renúncia de Sebastià Salvadó, va accedir a la presidència, càrrec en què va ser ratificat pels socis de manera majoritària el 2016 i el 2020.
En el que serà el seu tercer mandat, el president del RACC compta amb una junta directiva amb personalitats que majoritàriament ja formaven part de l’anterior i amb "noves incorporacions de professionals amb una àmplia experiència i prestigi en els seus respectius àmbits d’activitat", segons l’organització.
Al llarg del període de la seva presidència, el RACC s’ha caracteritzat per estar a prop dels socis "d’una manera pròxima i flexible" quan aquest es mou "en qualsevol mitjà de transport, aquí i en qualsevol lloc del món". Una de les seves premisses és promoure "una mobilitat segura, verda, àgil i assequible per a totes les economies familiars i compatible amb el creixement econòmic i social" de les ciutats.
Mateu, que va ser president del lobby empresarial FemCat del 2009 al 2011, s’ha marcat una ambiciosa agenda per al seu nou mandat en la qual destaquen augmentar els serveis, els productes i els avantatges de les persones que actualment combinen tota mena de mitjans de transport, portar a terme estudis i projectes sobre l’estat de les infraestructures i els modes de transport o fomentar la investigació i la innovació, entre altres reptes. Una altra de les seves iniciatives consisteix a aprofitar el coneixement internacional de l’entitat per millorar la mobilitat aquí. La idea del renovat president de l’entitat és aprofundir en la conversió del RACC d’un club d’automobilistes a un club de serveis de mobilitat, "la transformació més important de l’entitat en els seus 118 anys d’història".
Nous noms
La candidatura de Mateu és considerada continuista. Molts dels seus membres ja ho són en l’actualitat, com són els casos del vicepresident de Puig, Manuel Puig Rocha; el president d’Esteve, Albert Esteve, l’expilot de fórmula 1 Pedro Martínez de la Rosa; el conseller delegat d’Anantara Ventures, Agustí Cordón, o la presidenta d’Amat Inmobiliaria, Imaculada Amat.
Notícies relacionadesS’incorporen a la junta noms com el director general de BonÀrea, Jaume Alsina, o la presidenta de la consultora de comunicació Roman, Sílvia Alsina.
Entre els èxits del president renovat hi ha un compromís més gran amb les persones grans a través d’un Senior LAB, així com oferir als socis els avantatges de la digitalització, i la consolidació de l’entitat com un referent en l’àmbit de l’esport del motor i altres disciplines vinculades. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB i MBA per l’IESE, Mateu gestiona una entitat amb una plantilla d’uns 1.200 professionals. L’entitat compta amb un grup d’empreses que cobreixen els diferents serveis que ofereix el RACC.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Accident a l’Alta Cerdanya El xòfer del bus sinistrat a França sumava deutes i avaries
- Junta de Seguretat de Catalunya La Guàrdia Civil i la Policia Nacional s’incorporen al 112 de Catalunya
- La ciclista Ares Masip denuncia un intent de violació
- Nou èxit per a ‘La fugida’
- Un dret constitucional Els lloguers pugen en 23 dels 36 municipis de l’àrea metropolitana
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Dia de la Constitució Quins centres comercials obren el 6 de desembre a Catalunya i Barcelona?
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- Lengua catalana El "Diccionari de la llengua catalana" incorpora una nova paraula de només 3 lletres
- Tradicions Mura, un poble de postal ple de tions