Llum verda a limitar l’aigua als turistes a la Costa Brava i Sitges

Llum verda a limitar l’aigua als turistes a la Costa Brava i Sitges

Andrés Cruz

1
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

La Generalitat ha decidit fer un pas en la línia de restringir el consum d’aigua del sector turístic i introduir al Pla Especial de Sequera llindars de consums màxims per plaça d’allotjament als establiments hotelers. I aquests límits equivalen al que consumeixen de mitjana els catalans. La mesura pot afectar grans nuclis turístics, entre els quals alguns de la Costa Brava i Sitges.

Els ajuntaments tindran la possibilitat, si ho decideixen així, d’aplicar aquests límits màxims. És a dir, podran controlar que els establiments turístics no gastin més aigua de la que consumeix de mitjana un ciutadà de Catalunya. Tot i això, aquesta norma només serà obligatòria per als municipis que faci tres mesos consecutius que superen les dotacions màximes establertes.

Està previst que s’apliqui a partir del juny. Però, en aquests moments, ¿quins municipis estarien obligats a posar en pràctica aquests límits, que s’aplicaran en hotels, càmpings i apartaments, però no en segones residències?

La majoria dels municipis que es troben en estat d’excepcionalitat o emergència i incompleixen les dotacions màximes estan situats a la Costa Brava. Lloret de Mar, Santa Cristina d’Aro, Calonge, Begur i Pals són alguns dels municipis que superen els límits.

Gestió municipal

Notícies relacionades

Sitges i Sant Pere de Ribes són dos exemples d’ajuntaments d’altres zones geogràfiques que se’n veurien afectats. Hi ha altres municipis d’interior que es troben en la mateixa situació. Tot i això, la importància del turisme no es pot comparar amb els esmentats.

¿I qui s’encarregarà de comprovar que els turistes no consumeixen més de 115 litres al dia en estat d’excepcionalitat i més de 100 litres per persona i dia en emergència? Seran els ajuntaments els que hauran de realitzar aquesta tasca.

Temes:

Sitges