Desarticulat un clan que va introduir una tona de coca a València

Desarticulat un clan que va introduir una tona de coca  a València

POLICIA NACIONAL

1
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

La Policia Nacional considera "totalment desarticulada" la branca del clan dels Balcans que operava des de la província de València manejant grans carregaments de cocaïna que distribuïa per tota la costa mediterrània. Es tracta d’una de les organitzacions criminals de narcos d’origen albanès més actives, a la qual han intervingut més de 820 quilos de cocaïna i 17 persones han sigut detingudes, entre elles el líder del grup, en tres fases diferents.

En els vuit registres efectuats, també s’han confiscat 226.500 euros , tres dispositius de detecció d’aparells electrònics GPS, 13 vehicles i dos inhibidors, entre altres efectes. La investigació, portada a terme per la unitat de drogues i crim organitzat (Udyco) de la Policia Nacional de València amb el suport de la Udyco central, ha comptat amb la col·laboració de l’HSI, la branca operativa de l’agència nord-americana que s’ocupa de la seguretat nacional d’aquest país.

L’operació Aliança-Colaborazione ha sigut desenvolupada durant dotze mesos i s’ha realitzat en tres fases d’execució.

La investigació es va iniciar a principis del 2023 després de tenir coneixement de l’existència d’una organització criminal que, dirigida per ciutadans albanesos assentats a València, es dedicava al tràfic de cocaïna a gran escala, així com al blanqueig de capitals.

En un primer moment, es va identificar plenament el líder de l’organització, que gestionava diverses empreses amb seu social al nostre país, utilitzant vehicles d’alta gamma per als seus desplaçaments.

Notícies relacionades

Cases d’alt ‘standing’

Els agents van identificar els altres membres de l’entramat delictiu, cosa que els va permetre concretar la seva estructura, així com la detecció de diverses vivendes d’alt standing i naus industrials en diversos punts de València de les quals disposava l’organització.