A VALÈNCIA

Cau una xarxa que venia cadàvers per a la investigació universitària

Cau una xarxa que venia cadàvers per a la investigació universitària

D.SINOVA / D.SINOVA - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

Agents de la Policia Nacional van detenir a València els amos d’una funerària i dos dels seus treballadors acusats de vendre cadàvers, per a la qual cosa falsificaven documentació per poder retirar els cossos d’hospitals i residències, i cobrar-los després a universitats perquè els estudiessin. Els detinguts cobraven 1.200 euros per cadàver. A més, tornaven a facturar per retirar els mateixos cossos de la Facultat de Medicina una vegada conclosos els estudis i, per si faltava alguna cosa, trampejaven per incinerar-los.

Així van arribar a facturar 5.040 euros a una universitat per realitzar 11 incineracions de cossos, que ni tan sols apareixien reflectides a les factures emeses per cap de les incineradores que operen a València. El truc estava que aprofitaven el desmembrament dels cossos per colar les restes en altres fèretres que sí que anaven a ser incinerats per desfer-se dels cadàvers sense pagar.

Llibre de registre falsificat

Notícies relacionades

La investigació va començar a principis del 2023 després que els agents tinguessin coneixement que s’hauria retirat el cadàver d’un mort del dipòsit de cadàvers d’un hospital de manera irregular per part d’una funerària, per a la qual cosa s’haurien realitzat falsificacions al llibre de registre i en la documentació del Registre Civil.

Després de nombroses indagacions, els investigadors van comprovar que dos treballadors d’una funerària, després de falsificar documents, s’haurien apoderat d’un cos que es trobava al dipòsit de cadàvers de l’hospital i l’haurien traslladat a una universitat en comptes d’haver-li donat sepultura. El mort hauria d’haver sigut enterrat a la seva localitat de residència en un sepeli de beneficència abonat per l’ajuntament de l’esmentada localitat valenciana, no obstant va ser venut perquè l’estudiessin per gairebé 1.200 euros, sense el consentiment de cap familiar o amic.

Temes:

Medicina