Investigació sueca

Un estudi genètic associa el cafè a una reducció del greix i del risc de diabetis

Els investigadors han incidit en la importància de realitzar estudis clínics a llarg termini

Un estudi genètic associa el cafè a una reducció del greix i del risc de diabetis

Pexels

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un equip d’investigadors ha relacionat el consum de cafeïna amb un menor risc de patir diabetis tipus 2 i amb la reducció de pes i del greix.

Els resultats han sigut aportats per un equip internacional d’investigadors liderat per Susana Larsson, de l’Institut de Medicina Ambiental de la Universitat d’Estocolm (Suècia), i les seves conclusions apareixen publicades a la revista ‘British Medical Journal’.

L’estudi perseguia conèixer els efectes casuals de les concentracions de cafeïna a la sang a llarg termini sobre l’adipositat, la diabetis tipus 2 i les principals malalties cardiovasculars, i per a això es van centrar en les anàlisis de l’índex de massa corporal total, la diabetis tipus 2, la cardiopatia isquèmica, la fibril·lació auricular, la insuficiència cardíaca i els accidents cardiovasculars.

Més estudis a llarg termini

I els resultats han llançat com a conclusió que les concentracions més altes de cafeïna estan associats amb un índex de massa corporal i de greix més baixos, així com amb un menor risc de patir diabetis tipus 2.

Notícies relacionades

Les dades de l’estudi han apuntat que aproximadament la meitat de l’efecte de la cafeïna en la diabetis tipus 2 està mediat per la reducció de l’índex de massa corporal, tot i que els investigadors han incidit en la importància de realitzar estudis clínics a llarg termini.

Fins ara, alguns estudis ja havien acreditat que la ingesta de cafeïna dona com a resultat una reducció del pes i del greix i que el consum de cafè també estava relacionat amb un menor risc de patir diabetis tipus 2 i malalties cardiovasculars.