Condicions laborals desfavorables

Sindicats dels Mossos denuncien que els grups d’atenció a la víctima de violència de gènere es cobreix amb agents provisionals

Sindicats dels Mossos denuncien que els grups d’atenció a la víctima de violència de gènere es cobreix amb agents provisionals

MOSSOS D'ESQUADRA - Archivo

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Sindicat Autònom de Policia (SAP) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) han denunciat en un comunicat conjunt que els grups d’atenció a la víctima de violència de gènere (GAV) es cobreixen amb agents provisionals, especialment a les comissaries de les tres regions policials metropolitanes.

Segons les dues formacions, aquesta situació és una conseqüència de les polítiques que aplica el Departament d’Interior, tant de la modificació del Decret d’estructura com de l’últim acord firmat amb la Direcció General de Policia, que «dificulten» que els agents optin a treballar en funcions «tan específiques». Les condicions laborals que acompanyen aquestes places, afirmen els sindicats, fan que els agents optin per abandonar-les.

SAP i SME afirmen que en l’última negociació de condicions laborals van intentar «reduir els greuges comparatius» entre cossos especials de la Generalitat, però, lluny d’aconseguir-ho, «no nomésno s’han reduït, sinó que, a més, se n’han generat de nous entre les diferents especialitats del cos».

Notícies relacionades

Això, afegeixen, provoca que grups com els especialitzats en l’atenció, l’assessorament i el seguiment de les víctimes de violència masclista no quedin coberts per efectius policials de manera definitiva, cosa que «impedeix» que es formin, s’especialitzin i es professionalitzin.

Per tot això, els dos sindicats reclamen al Departament d’Interior «polítiques reals i no només d’aparador» per atendre les víctimes de violència masclista, «cosa que passa per oferir als efectius policials unes condicions dignes per a la seva situació i que facin atractiva l’assumpció d’aquesta responsabilitat».