Sis catalans aconsegueixen entrar al Llibre Guinness dels Rècords 2024

Reuters

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’última edició del conegut Llibre Guinness dels Rècords 2024 ha revelat les gestes de sis catalans que han aconseguit ingressar a les seves pàgines plenes de rècords notables. En aquesta recent edició, el recopilatori d’èxits ha inclòs un total de 2.638 fites de tot el món, amb un sorprenent 80% presentant dades noves i actualitzades específicament per a aquest any. S’han rebut més de 30.000 sol·licituds d’aspirants que han mostrat talents inusuals, i finalment, sis catalans i 22 persones d’altres parts d’Espanya s’han destacat com a titulars de rècords mundials.

Els sis catalans que han deixat la seva marca al Llibre Guinness dels Rècords 2024 són els següents:

Alexia Putellas

El 17 d’octubre del 2022, Alexia Putellas es va convertir en la guanyadora de més Pilotes d’Or femenines, obtenint el prestigiós guardó de France Football a la jugadora de l’any per segon any consecutiu. La capitana del FC Barcelona es va destacar com la màxima golejadora de la Champions 2021/2022 i va ser una de les cinc jugadores del Barça que van figurar al top 20 de la classificació.

Maria Branyas

El 17 de gener, Maria Branyas es va convertir en la persona més anciana del món, succeint la francesa Lucile Randon. Amb 115 anys i 319 dies, Branyas es va convertir en la titular del rècord després de la mort de la seva predecessora. Nascuda el 4 de març de 1907 a Califòrnia, EUA , Branyas es va traslladar a Girona el 1915 i ha treballat com a infermera. Actualment resideix en un centre d’assistència a Olot.

Álex Roca

El 19 de març, Álex Roca es va convertir en el primer atleta amb una discapacitat del 76% en completar una marató. Roca, un fervent defensor dels drets de les persones amb discapacitat, va superar el desafiament a l’acabar la Marató de Barcelona en 5 hores, 50 minuts i 51 segons. La seva gesta es torna encara més impressionant atès el seu diagnòstic de paràlisi cerebral, que es tradueix en una discapacitat del 76%, segons les categories de paraesport.

Kilian Jornet

Els dies 15 i 16 de juliol del 2022, Kilian Jornet va completar el Hardrock Hundred Mile Endurance a Silverton, Colorado, marcant un temps rècord de 21 hores, 36 minuts i 24 segons. Aquesta exigent carrera s’estén al llarg de 164,9 quilòmetres de terreny muntanyós a les muntanyes de San Juan i Jornet va obtenir la seva cinquena victòria en aquest desafiament.

Cerveses Moritz

Notícies relacionades

El 14 de juliol del 2022, la marca barcelonina Cerveses Moritz va organitzar el tast de cerveses més multitudinari a la plaça de l’Univers de Montjuïc, a Barcelona. Un total de 1.243 persones van participar en aquest esdeveniment amb motiu del llançament de la seva nova Moritz 7.

Toni Bou

El pilot de trial Toni Bou s’ha guanyat el seu lloc al Llibre Guinness dels Rècords per ser la persona amb més campionats del món de trial, amb 32 títols consecutius des del 2007. A més, Bou va ampliar el seu rècord de més victòries en els X-Trials de la FIM i de campionats del món de trial de la FIM, amb 16 en les dues categories. Compta amb 205 victòries en diferents proves, 73 sota sostre i 132 a l’aire lliure.

Temes:

Rècords