Aigua en risc

L’operació de pesca de Sau comença a Riudecanyes per eliminar peixos invasors

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

L’embassament de Riudecanyes és al 4% de la seva capacitat. És a dir, pràcticament no té aigua. De fet, a les dues localitats relacionades amb aquest pantà (Riudecanyes i Duesaigües) es va declarar la fase d’emergència. Ara, per preservar la qualitat de l’aigua de l’embassament, s’ha decidit repetir l’operació Sau, o sigui, pescar els peixos que viuen a l’aigua per evitar que la falta d’oxigen impedeixi aprofitar les poques reserves que hi queden. Amb tan poca aigua, hi ha risc que els peixos morin, cosa que n’empitjoraria greument la qualitat.

Notícies relacionades

Per a les tasques de pesca, el Govern ha recorregut de nou a mariners d’Arenys de Mar. La diferència és que, aquesta vegada, el capità del barco ‘Nautes’ ja té experiència amb l’aigua dolça d’un pantà, ja que va lidiar amb les profunditats de Sau, a la recerca de silurs, carpes, albors i luciperques.

Als municipis en emergència, el consum màxim permès és de 200 litres per habitant i dia. A això s’hi suma la prohibició de regar jardins o omplir piscines. També hi estan limitats el reg urbà, industrial i agrícola.