Investigació oberta

Els Mossos detenen una persona pels disturbis de la festa major de Molins de Rei

Els Mossos detenen una persona pels disturbis de la festa major de Molins de Rei
2
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos han practicat aquest matí la primera detenció després dels aldarulls del cap de setmana a Molins de Rei (Baix Llobregat) durant la festa major, segons confirma la policia catalana, tot i que no descarten que el nombre de detinguts s’enfili en les pròximes hores. Al presumpte autor se l’acusa de desordres públics i danys. De moment, el cos no confirma l’edat de la persona detinguda ni el municipi on resideix, tot i que sí que que no és veí del municipi afectat.

La matinada de diumenge les festes majors de Molins de Rei van acabar amb greus aldarulls. Un grup de joves van causar forts desperfectes en quatre comerços del municipi, robatoris i destrosses de gran magnitud, entre els quals un concessionari. De matinada, van incendiar contenidors, van crear barricades i van llançar objectes de contundència contra la policia (entre els quals, ampolles de vidre), i es van encarar contra els antiavalots de la policia catalana, que va mirar de dispersar-los. No obstant, no es va haver de lamentar cap ferit.

Els Mossos estan analitzant les imatges que s’han fet virals i fonts municipals també expliquen que s’estan utilitzant restes biològiques que els vàndals van deixar als comerços on van entrar a destrossar. De moment hi ha dues persones identificades més, tampoc veïnes del municipi. La policia catalana no descarta que hi hagi més detinguts i més identificats. Encara no en confirmen edat.

Violència gratuïta

Notícies relacionades

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, titlla els fets d’«indignants» i «inesperats» i defensa la tasca de la Guàrdia Urbana del municipi. «Esperem que no hi hagi impunitat i es practiquin detencions», assegurava aquest matí. «Estem parlant d’un grup organitzat d’unes 50 persones que no té res a veure amb la programació cultural ni el nostre poble, van venir de fora i sabien perfectament el que volien fer», explica Paz.

No obstant, l’alcalde assumeix que aquests episodis no són aïllats, i és que Molins de Rei no és l’únic municipi afectat per la violència gratuïta. «Necessitem un abordatge integral des de totes les visions, transformador integral i d’una manera diferent del que s’està fent fins ara, és un problema de país que sobrepassa els ajuntaments», asgura Paz. És la mateixa visió que també té l’associació de comerciants del poble, que compta amb quatre locals afectats. «Ens preocupa aquesta banalització de l’autoritat, aquesta deslegitimació», explica la presidenta, Mireia Sellarés.