Sense causar danys

Lleó registra un terratrèmol de magnitud 4,3 en l’escala Richter

Lleó registra un terratrèmol de magnitud 4,3 en l’escala Richter

Instituto Geográfico Nacional

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El municipi lleonès de Villamejil ha registrat aquest dissabte a primera hora de la tarda l’epicentre d’unterratrèmolde magnitud 4,3 de l’escala Richter, que s’ha notat a la mateixa comarca de la Cepeda, a les proximitats d’Astorga, al Bierzo, al Páramo, a la Montaña Central, a la ribera de l’Órbigo i fins i tot a Lleó, informa Servimedia.

L’Institut Geogràfic Nacional ha informat en primer lloc que el sisme havia tingut lloc a Quintana del Castillo, a les 14.46 hores, un municipi situat a 12 quilòmetres de la ubicació on posteriorment s’ha ubicat l’incident, a una profunditat de 5 quilòmetres, sensiblement menor de la de 18 quilòmetres aportada en un primer moment.

Notícies relacionades

Veïns de diverses localitats han assegurat a l’agència de notícies Ical que el terratrèmol s’havia percebut amb claredat, amb una mena de terrabastall en alguns llocs, cosa que va provocar certa inquietud en més d’un cas. Altres testimonis han explicat que alguns objectes i estris havien tremolat a la mateixa hora, per causes desconegudes al principi.

El terratrèmol també s’ha notat en territori de Zamora, en concret a Benavente i rodalies i ha arribat fins i tot al Principat d’Astúries, on s’ha notat en localitats com Oviedo, Gijón i Avilés.