Inici de curs 23-24

Tornada a l’escola a Catalunya | Ustec manté la vaga de professors per al 6 de setembre

El sindicat no preveu un gran seguiment, però defensa l’aturada com a toc d’alerta a Educació

Calendari escolar 2023-2024 a Catalunya: aquestes són les dates claus del curs

¿Com funcionen els menjadors escolars?

zentauroepp19233731 barcelona   barcelones    21 05 2012   sociedad   prepararac171023095219

zentauroepp19233731 barcelona barcelones 21 05 2012 sociedad prepararac171023095219

1
Es llegeix en minuts
ACN

El sindicat Ustec, majoritari en l’escola pública catalana, manté la convocatòria de vaga per al pròxim6 de setembre, dia d’inici del curs 23-24, davant la falta d’acord amb el Departament d’Educació. El sindicat va anunciar l’aturada el juny passat després que les negociacions amb la nova consellera, Anna Simó, fracassessin. Ustec no preveu que el dia de la tornada a l'escola es produeixi una gran mobilització, però defensa l’aturada com a toc d’alerta si el diàleg no avança.

La convocatòria de vaga no té el suport d’Aspepc i CCOO –segon i tercer sindicat de més pes al sector–, ni d’UGT. Sí que s’hi han sumat, en canvi, la CGT i la Intersindical.

Els docents exigeixen el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i un termini de cobrament; l’equiparació salarial per al professorat de FP; i la reducció de dues hores lectives per als més grans de 55 anys. Segons ha explicat la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, les dues parts no s’han tornat a reunir des de juny.

Segura ha admès que no esperen una gran participació del sector, ja que «és el primer dia –del curs–, i venim de l’estiu». No obstant, ha defensat la convocatòria com un toc d’alerta pel departament: «S’està menyspreant el sentit de la negociació de manera deliberada i per a nosaltres és una manera de dir que s’ha de comptar amb la comunitat educativa a l’‘hora de prendre decisions’.

Notícies relacionades

Per poder desconvocar la vaga, Segura ha assegurat que «el que hauria de passar és que el Departament digui que firma la proposta» presentada al juny.

La portaveu ha assenyalat que les expectatives són mínimes i que si no es produeix un acostament per part d’Educació continuaran «en lluita». «És la nostra responsabilitat continuar lluitant per un sistema educatiu públic de qualitat i tenim clar que seguirem aquesta línia, i la manera de lluitar-lo, per nosaltres, és l’acció sindical», ha exposat.