Tornada al col·le

Les escoles bressol de Barcelona començaran el curs 2023-2024 el dia 8 de setembre

escola

escola

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

S’ha fet pregar però ja hi ha data per a l’inici de curs a les escoles bressol municipals de Barcelona: el curs començarà el 8 de setembre, segons va informar aquest dilluns l’Ajuntament de Barcelona. El curs acabarà el 12 de juliol del 2024.

La data triada és dos dies més tard de la tornada al col·le en educació infantil de segon cicle (3-6), educació primària i secundària, prevista pel Departament d’Educació per al 6 de setembre.

Segons ha explicat l’ajuntament en un comunicat, aquests dos dies de més s’han deixat perquè s’ha «considerat insuficient la preparació del curs en només dos dies, que és el temps que tenien de marge els equips docents abans de l’arribada de l’alumnat». El consistori estableix que «cal garantir quatre dies per a la preparació del curs».

D’altra banda, el calendari de les escoles bressol fixa el 12 de juliol com a data de fi de curs. El dilluns 15 de juliol quedarà com a laborable no lectiu perquè els equips docents puguin tancar el curs i preparar el següent. Aquesta va ser una petició de les direccions.

Notícies relacionades

Aquest calendari queda lleugerament alterat en el cas de les quatre escoles bressol noves que inicien la seva singladura al setembre. Per a les EBM de Can Rosés, Teixonera i Torre del Rellotge, es preveu iniciar el curs el 18 de setembre. En el cas de l’escola bressol Pere Calafell, està previst que les obres acabin a finals de setembre, per la qual cosa l’EBM Esquitx començarà el curs el 8 de setembre amb els nens i nenes de continuïtat, mentre que els menors que provinguin de la preinscripció, i que per tant vagin al nou edifici, començaran el 2 d’octubre.

L’Ajuntament de Barcelona també ha fixat els calendaris per a la resta d’estudis que gestiona: les escoles de música i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona començaran classes el 18 de setembre i acabaran el 21 de juny.